BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Babacan hayalkırıklığı içinde

İsrail'in kanlı Gazze saldırısı Mısır ve Türkiye'yi kızdırdı. Her iki ülkenin Dışişleri Bakanı ortak basın açıklaması yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Babacan, İsrail’e Gazze şeridine yönelik saldırılarını bir an önce durdurması çağrısında bulundu. Babacan, “Gelişmeler Türkiye’de derin bir üzüntü ve hayalkırıklığı yaratmıştır” dedi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Gazzedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Ankara’ya gelen Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye ve Mısır Dışişleri Bakanları “derhal ateşkes” çağrısı yaptı.

Babacan, İsrail’e Gazze şeridine yönelik saldırılarını durdurma, Hamas yönetimine de saldırılara gerekçe oluşturacak eylemlere son verme çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk-İsrail ilişkilerinin nasıl ilerleyeceği sorusunu yanıtlayan Babacan, “İsrail Filistin hattında savaşalım, diğer hatta barış görüşmesi yapalım. İkisi aynı anda ilerleyen bir tutum değildir, bu şartlarda görüşmelerin sürdürülmesi mümkün değildir” dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Geyt de Türkiye ve Mısır’ın ateşkesin sağlanmasında önemli bir etkisi olabileceğini belirtti. Mısır, Refah sınır kapısını kapalı tutarak bölgedeki insanı krizi büyütmekle suçlanıyor.

Mısır yönetiminin çabalarıyla İsrail ve Hamas yönetimi arasında sağlanan ateşkes 19 Aralık’ta sona ermiş ve Hamas yönetimi ateşkesi uzatma niyetleri olmadığını açıklamıştı.