BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Azmin aşk zaferi

Edirne'de iki bedensel engelli ailleri izin vermeyince kaçtı! İşte okuyanları şaşırkacak "aşk" hikayesi...

Abone ol

Kaçarak evlenen, Edirne'de bedensel engelli olarak yaşamlarını sürdüren ve biri camide müezzin diğeri ise devlet hastanesinde santral memurluğu yapan çiftin azmi görenleri şaşırtıyor.

Dernek kurma çalışmaları sırasında tanıştığı  İlknur Düzkes'le, her iki tarafın ailesinin karşı koymalarına rağmen, tekerlekli sandalyeleriyle bindikleri otobüsle Ankara'ya kaçtıklarını bsöyleyen Adem Düzkes, ''Eşimi Edirne'den Ankara'ya kaçırdım ve 1993 yılında nikah yaptık'' dedi. İlknur Düzkes de eşini çok sevdiğini ve hiç bir şeyi düşünmeden hayatı eşiyle paylaşmak için kaçtıklarını belirterek, 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyledi.

Okula annesi tarafından sırtta taşınarak götürüldüğünü ancak, ilkokul 3'ten sonra okula devam edemediğini bildiren Düzkes, şunları kaydetti:
''Evlendikten sonra önce ilkokul, sonra lise diploması alarak 2 Ocak 1997 yılından bu yana Edirne Devlet Hastanesi'nde hizmetli kadrosunda santral operatörü olarak çalışmaya başladım. Halen Açık Öğretim Üniversitesi Ev İdaresi Bölümü'nde öğrenim görüyorum. İnsan azmettikten sonra başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Yaşamı çok seviyorum ve gülümseyerek bakıyorum.'' Evde herhangi bir yardımcıları olmadığını ve ev işlerini kendi başına yaptığını bildiren Düzkes, tekerlekli sandalyede olmasına rağmen, çamaşır, bulaşık ve temizlik işlerinin üstesinden geldiğini söyledi.