BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,04
ALTIN 2.831,82
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'dan devrim gibi öneri

Fehnerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun Mille takım ve amatörlerle ilgilenmesi önerisinde buundu

Abone ol

Fehnerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, futbol sporunun yönetiminde devrim sayılabilecek bir öneri getirdi. Öneriyi ilgili TBMM komisyonuna sunan Yıldırım Federasyonun Milli takım ve amatör kulüplerle ilgilenmesi gerektiği önerisini sundu.

Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım'ın, sporda şiddet ve spor kulüplerinin sorunlarının araştırılması için oluşturulan Meclis Komisyonu'na verdiği raporu SABAH ele geçirdi. Yıldırım, raporda futbolun yönetiminden vergilere kadar birçok konuda iddialı teşhislerde bulunmuş. İşte Yıldırım'ın öngörü ve istekleri:

FUTBOLU KULÜPLER YÖNETSİN

Kulüpler Birliği'nin statüsü, yetki ve görevleri özel kanunla belirlenmeli. Bu yapı, Kulüpler Birliği'ne üyelik için mali ve idari denetimi zorunlu hale getirir.
Federasyonlar yeniden yapılandırılmalı. Tek tip federasyon modeli ihtiyacı karşılamıyor. Basketbol, voleybol, hentbol uluslararası normlarda yönetilemiyor.
Amatör futbol ve Milli Takımlar, TFF çatısı altında toplanmalı. Profesyonel futbolun yönetimi Kulüpler Birliği'ne bırakılmalı. TFF enerjisini gelişime harcamalı.

LİGLER TÜZEL KİŞİLİK OLSUN

Profesyonel ligler, Avrupa'daki gibi tüzel kişilik olsun. Takım sayısı ve profesyonellik kriterleri yeniden tanımlansın. Bu, amatör kulüplerle desteklensin.
Amatör ligler, kentsel, bölgesel ve ulusal olarak yeniden yapılandırılsın. Amatör kulüplerde futbolculara ücret ödenmesin. Altyapı eğitimi burada verilsin.