BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.834,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Azılı zehir taciri yakayı ele verdi

Van'da jandarma ekipleri tarafından 10 ay süren takip sonucu İran'la bağlantılı olarak eroin imalatı ve ticaretini yaptığı ileri sürülen bir çete çökertildi.

Abone ol

Çete elebaşının yanı sıra yakalanan 3'ü kadın 4 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ticaretini yapan suç örgütüne yönelik sürdürdüğü takip sonucu geçen ay 4 ayrı yerde düzenlediği eş zamanlı operasyon sonucu 7 kişiyi gözaltına alırken toplam 473 kilo gram eroin ele geçirmişti.

Zanlıların tutuklanmasının ardından operasyonlarını devam ettiren jandarma, örgüt elebaşını ve üyelerinin tamamının yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüdü.

Bu kapsamda zanlıların izini ve ikamet ettiği yerleri tespit eden ekipler, önceki gün sabah saatlerinde Van merkez ile Özalp ilçesinde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 3 yıldır aranan ve aynı zamanda örgütün lideri olduğu ileri sürülün S.K. isimli zanlı, N.B. adına düzenlenmiş sahte kimlikle birlikte yakalandı.

Bu zanlı ile birlikte yakalanan N.K. isimli erkek ile C.K., Ö.K. ve Ö.T. isimli kadınlar da gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Zanlılar, yapılan sorgularının ardın bugün akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri atında adliyeye sevk edildiler.

Gerçekleştirilen bu operasyonla birlikte İran İslam Cumhuriyeti ile bağlantılı faaliyet yürüten uyuşturucu imal ve ticareti yapan suç örgütü tamamen çökertildi. Daha önce 4 ayrı operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon 500 bin olduğu ifade edildi.