BIST 10.682
DOLAR 32,56
EURO 35,18
ALTIN 2.465,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Azerbaycan Başkonsolosu a veda yemeği

Tayinin İstanbul’a çıkması dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’nca onuruna Kayabaşı Restoruant’ta yemek verildi.

Abone ol

Kars’tan ayrılmanın kendisi için çok zor olduğunu belirten Sultanoğlu, “Kars’ı kendi vatanım gibi seviyorum. Kars’tan ayrılmak gerçekten çok zor. Burada çok güzel anılarım oldu. Çok köklü dostluklar kurdum. Şimdi bunları bırakıp gitmek bana çok zor geliyor. Ama İstanbul’da evim bütün Karslılara açık İstanbul’a gelirseniz bana uğrayın” dedi.

Başkonsolos Sultanoğlu; “Bizim hedefimiz Türkiye Azerbaycan kardeşliğini daha da ileri seviyelere taşımaktır. Bu kardeşliğe aziz Karslılar da büyük katkı sundular. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Her zaman bizlere destek oldular. Zaten sürekli dediğim gibi, Türkiye, Azerbaycan iki ayrı devlet, bir millettir. Bu doğrulta ilişkilerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Yemeğe katılan Kafkas Üniversitesi KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Başkonsolos Hasan Sultanoğlu’nun Kars’tan ayrılacak olmasının kendilerini oldukça üzüldüğünü söyledi.

Prof. Dr. Güven; “Sultanoğlu’nun Kars’a ve Kafkas Üniversitesi’ne büyük katkıları oldu. Azerbaycan’daki üniversitelerle işbirliği kurulmasında önemli derece etkin rol oynadı. Ve üniversiteye Haydar Aliyev Eğitim ve Kültür Merkezi kazandırdı. Bunlar için teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu’na Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Milliyetçi Hareket partisi (MHP) İl Başkanı Oktay Aktaş ve Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, birer plaket verdiler.

Kayabaşı Restoruant’ta verilen yemeğe, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Cemiyetin Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, TEDAŞ İl Müdürü Adem Beyribey, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, DSP İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye Encümen üyeleri, iş adamları, Azerbaycanlı öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.