BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

AZ Alkmaarda kaleci şoku

Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, Fenerbahçe maçı öncesi kalede sıkıntı yaşıyor.

Abone ol

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda tur mücadelesi vereceği Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, Fenerbahçe maçı öncesi kalede sıkıntı yaşıyor. Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde zirve mücadelesi veren AZ Alkmaar, dün kendi sahasında oynadığı 24. hafta lig maçında sakatlanarak ikinci yarıda devam edemeyen Fas kökenli kaleci Khalid Sinouh'un şokunu yaşıyor.

Ara transfer döneminde Herenveen kulübünden kiralanan, Hollanda genç milli takımın kalecilerinden Boy Waterman'a maçın ikinci yarısında AZ Alkmaar kalesini teslim eden teknik direktör Lois van Gaal "Sinouh için tabii ki kolay değildi. Fakat dürüstçe maçın devre arasında sakatlığından dolayı maça devam edemeyeceğini kendisi söyledi. Gelecek vaat eden Boy Waterman gibi bir kaleci ile mücadele ettiğini kendiside çok iyi biliyor ve bugün Waterman'da ikinci yarıda kaleye geçme şansını yakaladı. Maçın ikinci yarısında oyuna devam edemeyecek olması beni de çok şaşırttı. Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda birkaç kez ağrılarının olduğunu söylüyordu, fakat Perşembe ve Cuma günü yaptığımız antrenmanlara tam olarak katıldı, bir sorun yoktu. Çarşamba gününe kadar Sinouh için beklemekten başka çaremiz yok. Kendisi ile bu konuda görüşeceğim" diyerek Fenerbahçe maçı öncesi sakat ve hasta olan futbolcuların çoğunluğundan dert yandı. Fas kökenli Khalid Sinouh'un ağrıları sağ ayak üst adalesinde olduğu açıklandı.

AZ Alkmaar'da Joey Didulica, Khalid Sinouh, Job Bulters, Ronald Waterreus'un arkasından 5'inci kaleci olarak Boy Waterman, dün oynanan resmi maçta ilk kez AZ Alkmaar'ın kalesini korumuş oldu.

Fenerbahçe ile hafta içinde UEFA Kupası'nda karşılaşacak AZ Alkmaar, Willem II ile oynadığı karşılaşmayı 14. dakikada Danny Koevermans ve 70. dakikada Maarten Martens'in attığı gollerle 2-0 kazanmıştı.