BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aytaç Durak savcının karşısına çıktı

Aytaç Durak, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle eski başkan vekili Mustafa Tuncel'e açtığı dava ile ilgili olarak savcıya ifade verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Aytaç Durak, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Mustafa Tuncel ile birlikte bugün adliyeye ayrı ayrı gelerek savcıya ifade verdi.

Tuncel, ifadesinden sonra özel aracına binerek adliyeden ayrılırken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Adliye binası, belediyeye 300 metre mesafededir derim her zaman. Bu olaylardan sonra sık çok geliyorum adliyeye. Bugünkü gelişimin nedeni ise Sayın Mustafa Tuncel'le ilgili. 10'a yakın dava açtım. Bu davalardan hepsinden de, iftiralarından dolayı hukukun cezalandırılacağı kanaatindeyim" dedi.

"30 YILLIK BELEDİYECİLİK HAYATIMDA HİÇ CEKET ÇIKARMADIM"

Durak, 5 dönemdir belediye başkanlığı, iki dönemde Belediye Meclis üyeliği yaptığını belirterek, "Yani 30 yıla yakın belediyede görev yaptım. Bu görevim süresi içerisinde bir defa olsun ceket çıkartmadım. Bir defa olsun karşımdaki heyetten birinin dahi ceket çıkaracak düzeyde, belediye meclisi toplantılarının seviyesini düşürmedim" dedi.

Bu denli olgun hareketlerinin cevabını Mustafa Tuncel'in aylardır iğrenç iftiralarının hesabını vermesinin gerektiğini ifade eden Durak, "Sayın Tuncel, bugüne kadar ne kadar konuştu ise, her konuda iftiralarını adliyede ispata davet ediyorum. Bunu kanıtlayamadığı süre içerisinde ceza alacağına inanıyorum. Göreceğiz. Zaman en büyük hakemdir" şeklinde konuştu.