BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Aygünün koltuğuna oturdu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün yerine vekalet edecek isim bulundu.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün yerine Başkan Yardımcısı Salih Bezci vekalet edecek.

Konuyla ilgili A.A muhabirine açıklama yapan ATO Başkan Vekili Salih Bezci, yönetim kurulunun son toplantısında kendi arasında yeniden görev dağılımı yaptığını bildirdi. Başkan Vekilliği görevine oybirliğiyle kendisinin seçildiğini belirten Bezci, başkan yardımcılığı görevini ise halen bu görevde bulunan Ali Gökşin'in sürdüreceğini kaydetti.

Başkan Vekili olarak değerlendirmelerde bulunan Bezci, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini, camialarının birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ve var olan birlik ve beraberliklerini korumak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

ATO'nun zor günleri bütünlük içinde aşma birikimine sahip ender yapılardan olduğuna da işaret eden Bezci, ''Başkanımızın en kısa sürede aramıza döneceğine ilişkin inancımız tamdır. Sinan Aygün yalnız değildir. ATO camiası suçsuz olduğuna inandığı Yönetim Kurulu Başkanı'nın yanındadır'' dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün tutuklanmasına şaşırdıkları gibi, bu durumu yadırgadıklarını da belirten Bezci,hukuka inandıklarını ve Türk yargısına güvendiklerini kaydetti.