BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,61
ALTIN 2.910,45
HABER /  GÜNCEL

Aygün tasarıyı beğenmedi

Kredi kartı tasarısını beğenmeyenler çoğalıyor. Bunların başında ATO Başkanı Sinan Aygün var.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, kredi kartlarında yaşanan sorunların çözümlenmesi için hazırlanan ve şu anda TBMM gündeminde bulunan ''Banka Kartları Tasarısı''nın bu haliyle çıkarılmasına karşı çıkarak ''Tasarıyı böyle çıkaracaklarsa, çıkarmasınlar. Çünkü bu ölü bir tasarıdır'' dedi.

Konu ile ilgili A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Aygün, kredi kartlarında yaşanan sorunların yüzde 90'ının kart faizleriyle ilgili olduğunu belirterek, ''bu tasarıda kredi kartı faizlerini düşürme yok. İcraya uğramış olanları kurtarma yok. İcralık olanların üstüne yüzde 22 daha faiz koyuyorsun. Adam batmış. Bir milyar borç olmuş 5 milyar sen yüzde 22 faiz koyuyorsun'' dedi.

Söz konusu tasarının son aldığı şekil ile çıkarılması için hiç uğraşılmaması gerektiğini belirten Aygün, tasarının geri çekilmesini istedi. Aygün, tasarının son şekli ile kart mağdurularının sorunlarına derman olmadığını da belirterek, şunları söyledi:

''Bekleyen 17 katrilyon borç var. Geçen yıl borcunu ödeyemeyen 120 bin kişi vardı. Bu sene 360 bin kişi olmuş yani tam yüzde 300 artmış. Seneye böyle giderse bu rakama 1 milyon kişi daha ilave olur. Yani şu anda 663 bin sorunlu kart var. Kredi kartı sorununu bu tasarı çözmüyor. Çözmüş olsa intihar edenler neden kendilerini öldürsün. Onlar aptal mı?

Biz kredi kartı borcuna uygulananan faiz oranının enflasyonun 1,5 katı olarak belirlenmesini istiyoruz. Biz kredi kartlarında ana paraya, enflasyonun 1,5 katı faiz eklenmesini ve 24 ay vade yapılmasını istiyoruz. Aynı şekilde kredi kartı borcu nedeniyle icraya düşenlere de aynı şekilde bir faiz uygulanması konusunda talebimiz  var.

Bu konuda AK Parti ile CHP'lilerin ortak hazırladığı ilk önerge bizim kabulümüzdür. O önergeyi aldılar, odaya girdi çıktılar ve önerge şimdiki şeklini alacak şekilde değişti.''  Aygün tarasının bu şekli çıkarılmamasını da istiyerek, ''Çünkü bu ölü bir tasarıdır'' dedi.