BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.835,37
HABER /  GÜNCEL

Aydınlardan Şemdinli imzası

Şemdinli'de çıkan olayların aydınlatılması için yazar ve aydınların da bulunduğu 450 kişi imzaladı.

Abone ol

Aydınlık İçin Yurttaş Girişimi ve Barış Girişimi’nin Şemdinli’de çıkan olayların aydınlatılması için imzaya açtığı bildiriyi, aralarında sanatçı, aydın, yazar ve gazetecilerin de bulunduğu 450 kişi imzaladı.

Ortak açıklamayı okuyan Ersin Salman, “Bölgede uzun süredir devam eden bunca vahim olayın faillerinin bulunamaması, bulunan zanlıların da korunup kollandığı kaygısı, daha önce Susurluk’ta ortaya çıkan, devlet içinde yuvalanmış suç örgütlerinin yeniden faaliyete geçmesi biçiminde yorumlanıyor.” dedi.

Türkiye’de ve bölgede huzurun sağlanması için, bu yapıların ve gerçek suçluların arkalarındaki güçlerle birlikte açığa çıkarılmasının istendiğine dikkat çeken Salman, Şemdinli olaylarının patladığı günlerde Başbakan Erdoğan’ın “Bu işin ucu kimlere dokunursa dokunsun, nereye giderse gitsin, peşini bırakmayacağız, gittiği yere kadar gideceğiz.” dediğini hatırlattı. “Oysa gelişmeler tersini göstermiş, hukuk devleti ideali ciddi yaralar almıştır.” diyen Salman, “Şimdi, siyasi irade gösterilerek, ‘Başbakanlık Teftiş Kurulu’ çalıştırılsın, hukuki soruşturmalar ve yargılamalar, olayı gerçekten açığa çıkartmak için yapılsın, ‘Şemdinli karartılmasın’ diyoruz.” şeklinde konuştu.