BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğana Vatan müjdesi

Danıştay, Vatan gazetesi ile ilgili Rekabet Kurulu kararının koşullara ilişkin kısmının yürütmesini durdurdu. Bu karar Doğan'ın Vatan'ını kurtardı.

Abone ol

Danıştay, Vatan gazetesi ile ilgili Rekabet Kurulu kararının koşullara ilişkin kısmının yürütmesini durdurdu. Buna göre Doğan Gazetecilik Vatan Gazetesi'ndeki hisselerini iki sene içerisinde satmak zorunda olmayacak.

Karar, Doğan Gazetecilik A.Ş'den İMKB'na gönderilen yazıyla bildirildi.

Doğan Yayın Holding Koordinatörü Murat Doğu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere şirketimiz, Vatan gazetesinin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. hisseleri ile Rekabet Kurulu"na başvuru tarihi itibariyle Bagımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. sermayesinde yüzde 59,81 oranında paya sahip Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş. hisselerinin şirketimizce devir alınması işlemine Rekabet Kurulu tarafından şartlı onay verildiğini 13.03.2008 tarihinde kamuya açıklamış ve söz konusu açıklamamız ve eki Rekabet Kurulu kararı aynı tarihli İMKB günlük bülteninde yer almıştır.

Rekabet Kurulu'nun bahsi geçen kararında yer alan şartların yürütmesinin durdurulması talebini de içerecek şekilde iptali amacıyla Danıştay'da dava açıldığı ise 11.11.2008 tarihinde kamuya acıklanmış ve söz konusu açıklamamız da İMKB'nin aynı tarihli günlük bülteninde yer almıştır.

Danıştay 13. Dairesi'nin, Rekabet Kurulu'nun Vatan Gazetesi'nin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık ile Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik hisselerinin devrine ilişkin 10.03.2008 tarih ve 08/23/237/75 sayılı kararında yer alan şartların tamamının yürütmesini durdurmuş bulunmaktdır. Danıştay 13. Dairesi'nin oy çoklugu ile aldığı kararında, kanunda dayanağı olmayan, ticari hayatta bugünden belirlenemeyecek iki yıl sonrası için varsayıma dayalı durumlardan hareketle ayrıntılı kurulun görev ve yetkisinin tartısmalı olduğu kimi konuları da içeren koşullar belirlendıği ifade edilerek dolayısı ile kurul kararının koşullara ilişkin kısmı hukuki dayanaktan yoksun bulunmaktadır denilmiştir"