BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Ayakkabıda bu yazın modası

Bu yaz hem erkek, hem de kadın ayakkabılarında önceki yıllara göre cıvıl cıvıl renkler ve ağır süslerden uzak sade görünümlü modeller hakim olacak.

Abone ol

Yaz yaklaşırken ayakkabı markaları da sezon modellerini bir bir vitrinlere taşımaya başladı. Bu yaz hem erkek, hem de kadın ayakkabılarında önceki sezonlarda olduğu gibi cıvıl cıvıl renkler yer alıyor.

Genellikle erkek ayakkabılarının hakim rengi olan siyah, bu yaz yerini kahverengi, bej ve toprak tonlarına terkediyor. Ayrıca geçmiş senelerde olduğu gibi bu yıl süet fazla tercih edilen bir malzeme olmayacak. Onun yerine gerçek deri ve kösele tabanlar ön plana çıkacak. Modeller de ağır süslerden uzak ve sade görünümlü olacak.

KADINLAR DAHA RENKLİ

Kadın ayakkabılarında ise adeta 80’li yıllara dönüş yaşanıyor. O yılların büyük talep gören ayakkabıları, yani babetler, kırmızı, mavi, lila, yeşil ve gülkurusu gibi canlı renklerle yeniden üretiliyor. Deliklisinden kurdelelisine, örgülüsünden tokalısına kadar değişik renk seçeneklerindeki yeni tasarımlı babetler, istendiğinde spor, istendiğinde klasik tarz kıyafetleri tamamlayacak.

Deri, varlığını kadın ayakkabılarında da hissettirecek. Eskitilmiş görünümlü el yapımı, parlak renkli ve ışıltılı spor ayakkabılar, yazın vazgeçilmezlerinden olacak

Kaynak: www.profilo.com.tr/PMag/