BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

University of Maryland'den Doç. Dr. Pamela Peeke, yıl boyu sağlıklı kalmanın inceliklerini Glamour'a anlattı.

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

Küçük ayrıntılara dikkat etmek sağlıklı olmak için yeterli. University of Maryland'den Doç. Dr. Pamela Peeke, yıl boyu sağlıklı kalmanın inceliklerini Glamour'a anlattı. Ocak: Sigarayı bırakın! Sigarayı bırakmak, yeni bir yıla yepyeni, daha sağlıklı başlangıç yapmanın en iyi yollarından biri olsa gerek. Araştırmalar da, bu tür bir motivasyondan bahsedilebileceğini gösteriyor. Uzmanlar, ocak ayında sigarayı bırakanların, diğer aylarda bırakanlara göre daha başarılı olduğunu söylüyor. Sigarayı bırakın!

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

Şubat: Yemek alışkanlıklarınızı gözden geçirin! Vücudumuz, mutluluk hormonu serotonini kış aylarında daha az üretiyor. Bu da, kış aylarında serotonin üretimini hızlandıran ekmek ve tatlı gibi karbonhidratlı yiyeceklerin peşinde koşmanın nedenlerinden sadece biri. Çözüm ise çok basit: Bu yiyecekleri yemekten çekinmeyin; fakat meyve ya da sebze gibi daha az işlenmiş olanlarını tercih edin.

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

Mart: Egzersiz yapmaya başlayın! Başta sıkı bir egzersiz programı uygulamanız gerekmez; haftada iki kez spor salonuna uğramanız yeterli olur. Bu sayede, fazla kilolarınızdan kurtulmak için ilk adımı da atmış olursunuz.

Ay ay sağlıklı yaşam rehberi

Nisan: Vücudunuza alıcı gözle bakın! Bel ölçünüz, vücudunuzun ne kadar sağlıklı olduğunun bir göstergesidir. Sırt üstü uzanın ve karnınıza bakın. Eğer göbeğinizin hemen altında bir tümsek görüyorsanız, vücudunuzda toksik yağ var demektir. Toksik yağ ise kalp hastalıklarına, diyabete ve kansere davetiye çıkarmakla aynı anlama geliyor.