BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Avukatlar 'iç güvenlik paketi'ne karşı cübbeleriyle meclise yürüdü

Ankara Barosu öncülüğünde örgütlenen avukatlar, yarın meclis genel kurul gündeminde olan 'iç güvenlik paketi'ne karşı cübbeleriyle meclise yürüdü. Avukatlar "Cop değil daha fazla özgürlük", "Polis devleti istemiyoruz" sloganları attı.

Abone ol

Ankara Barosu öncülüğünde örgütlenen avukatlar, 'iç güvenlik paketi'ne karşı cübbeleriyle meclise yürüdü.

Paketin geri çekilmesi talebiyle Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen yüzlerce avukat önce Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Avukatlar daha sonra TBMM'nin Çankaya Kapısı'na doğru yürürken, "Avukatlar oldukça bu yasa geçmez", "Cop değil daha fazla özgürlük", "Bu yasa geçmeyecek", "Polis devleti istemiyoruz", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

Ankara'daki yürüyüşün, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlatılan "Adalet Nöbeti" ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen yürüyüşün devamı olduğu belirtildi.

Barolardan destek

Eyleme Türkiye Barolar Birliği, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır baroları başta olmak üzere çok sayıda baro destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi'ne mensup hukukçu milletvekilleri de avukat cübbelerini giyerek yürüyüşe katıldı.

Yürüyüş, TBMM'nin Çankaya Kapısı yanındaki Milli Egemenlik Parkı önünde sona erdi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır baro başkanları ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu burada yaptıkları açıklamada, paketi eleştirerek hükümetten geri çekmesini talep ettiler.

Bir hafta aralıksız görüşülecek

Öte yandan görüşmeleri iki haftadır ertelenen 17 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor.

Yeni bir olmazsa tasarının, 17 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Cumartesi-Pazar dahil aralıksız görüşülerek yasalaşması planlanıyor.

Genel Kurul, Salı günleri TSİ 15.00'te, diğer günler ise 14.00'te toplanarak gece geç saatlere kadar mesai yapacak.

132 maddeden oluşan ve "Temel kanun" olarak 5 bölüm halinde görüşülecek tasarı, kamuoyunda 'İç Güvenlik Paketi' olarak biliniyor ve polise "olağanüstü yetkiler" tanıdığı gerekçesiyle muhalefet partilerince yoğun olarak eleştiriliyor.