Dermokozmetik gibi zor bir sektöre adım attılar. 28'inci ülkeye de giriş yaptılar. BİODER, yüzde yüz Türk sermayesi ve Türk kimyagerlerin ürünü...
Abone olDermokozmetik alanında faaliyet gösteren Türk markası Bioder, 27 ülkenin ardından Bioxet ismiyle Avrupa'dan sonra ilk kez Ukrayna ile Doğu Avrupa pazarına girerek 28 ülkede tüketiciye ulaşacak.
B'iota Laboratuvarları tarafından üretilen ve Türkiye'nin ''ilk'' bitkisel tüy azaltıcı kremi olarak 3 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımıyla geliştirilen Bioder, aralarında İran, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye, Bahreyn, Umman, Kuveyt ve BAE, Hollanda, Belçika, İspanya, Portekiz, Lüksemburg, İrlanda ve Makedonya gibi ülkelerin ardından Ukrayna pazarına da girdi.
Bioder'in Ukrayna tanıtımında B'iota Laboratuvarları Genel Müdürü Cihat Dündar, doğal maddeler kullanılarak yapılan ilk çalışmanın 2003 yılında tamamlandığını, binlerce bitki özünden yapılan çalışma sonucunda istenmeyen tüylere yönelik ciddi bir buluş yaptıklarını anlattı.
Bu aşamadan sonra Türkiye'de bazılarının kendilerine inanmadığını, şirkete 9 aylık ömür biçtiğini ama 6 yıldır pazarda kategori yaratarak lider marka olduklarını belirten Dündar, istenmeyen tüyleri azalttıklarını ve bunun tamamen doğal yolla, hiçbir yan etki olmadan başardıklarını söyledi.
İleriye yönelik hedeflerini 5 yıl içinde dünyadaki tüm eczanelere girerek 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak olarak açıklayan Dündar, yüzde 80'i yabancı markaların elinde bulunan Türkiye dermokozmetik sektöründe yeni bir kategori yaratarak kısa sürede büyük bir pazar payı elde ettiklerini kaydetti.
B'iota Laboratuvarları olarak bitki çeşitliliği açısından dünyanın en zengin coğrafyalarından birisi olan Türkiye'de yetişen endemik bitkileri kullanarak cilt ve saç sorunlarına çözüm getiren ürünler geliştirdiklerini belirten Dündar, kadınların en büyük estetik problemlerinin başında istenmeyen tüylerin geldiğini, kendilerinin soruna kalıcı, pratik, acısız, ekonomik, aynı zamanda sağlıklı bir çözüm getirdiklerini anlattı.
YÜZDE 100 TÜRK SERMAYESİ
Ürünü, Almanya merkezli bağımsız araştırma kurumu Dermatest Enstitüsü'nde de test ettirdiklerini ve ürünün etkinliğinin kanıtlandığını dile getiren Dündar, şöyle konuştu:
''B'iota Laboratuvarları olarak Ar-Ge çalışmalarının ardından yaptığımız doğru pazarlama stratejileriyle kısa zamanda nasıl bir dünya markası olunabileceğinin canlı bir örneğiyiz. Bu başarının altında, 10 bin bitki çeşidine sahip Türkiye'nin zengin bitki örtüsünün değerini bilmek, bilimsel çalışmalara önem vermek, ulusal ve uluslararası üniversite ve laboratuvarlarla işbirliği içinde olmak, çok çalışmak ve geleceği iyi görmek bulunuyor.
İleriye yönelik hedefimiz ise 5 yıl içinde dünyadaki tüm eczanelere girerek 1 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak.
B'iota Laboratuvarları yüzde 100 Türk sermayeli bir şirkettir. Buluşlarımız Türk kimyager ve eczacılar tarafından gerçekleştiriliyor. Amacımız dermakozmetik sektöründe global markalar oluşturmak ve bu alanda Türkiye'nin gururu olmak...''