BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Avrupaya Türk başkan

Cumhuriyet tarihinde bir Türk ilk defa Avrupa Birliği kapsamında bir görevde başkanlığa seçildi.

Abone ol

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanlığına tek başına aday olan Canakkale İl Genel Meclisi Üyesi Yavuz Mildon, az önce sonuçlanan seçimde, oylamaya katılan üyelerin tamamının oyunu alarak Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı oldu.

Kongreyi Türkiye’den Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de dahil, 6 belediye başkanı ve 6 il genel meclisi olmak üzere 12 Türk delegasyonda takip etti. Mildon 577 kişilik parlamentoda oylamaya katılan 481 kişinin tamamının oylarını almayı başardı. Bu sayede Cumhuriyet tarihinde bir Türk ilk defa Avrupa Birliği kapsamında bir görevde başkanlığa seçildi.

Oylamanın yapıldı Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Parlamentosu’nun bulunduğu Fransa’nın Strasbourg kentin bulunan Başkan Akgün Mildon’un seçilmesinin milat olduğunu belirterek “ Türk milleti bu başarı ile ne kadar gurur duysa azdır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Türk Avrupa Birliği’ne bağlı bir parlamentoda başkanlığa seçildi. Bu başarı Türk yerel yönetimin ve demokrasisinin ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesidir. Avrupa’da da gücümüzün ne olduğu ortaya çıkmıştır. Bu bizim için bir milli davaydı. Bu davayı başarı ile kazandığımız için mutluyuz” dedi.