BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Avrupaya kapak olduk

Milli Takımımız'ın Yunanistan zaferi büyük yankı buldu. Avrupa basını, Atina'da destan yazan Millileri göklere çıkardı

Abone ol

Milliler'in Yunanistan galibiyeti, Avrupa’ya nam saldı. UEFA sitesinde Türkiye’nin Yunanistan karşısında çok önemli bir galibiyet alarak, grupta avantaj yakaladığını yazdı.

Yorumda Türkiye’nin eksik kadrosuna, saha ve seyirci dezavantajına rağmen golden sonra kendisine geldiği belirtilip şöyle denildi: “Terim’in öğrencileri maçın başında yedikleri golden sonra toparlandı, hakimiyeti eline aldı, Tuncay, Tümer ve Gökdeniz gibi oyuncuların güzel golleriyle farka ulaştı.”

Almanya basını da Türkiye’nin galibiyetinin alkışlanacak bir başarı olduğu belirtilerek “Türkiye, Yunanistan’a darbe vurdu. 2008 elemelerinde komşusunun önüne taş koydu. Türkler, Atina’da hafızalara kazınacak bir başarı elde etti. Terim ve öğrencileri, futboluyla alkışı fazlasıyla hak etti” yorumunda bulundu

TÜRKLER KOŞUYOR!
İtalya basını da “İtalya’dan ayrıldıktan sonra Türk Milli Takımını’nı Avrupa semalarına çıkaran Terim ve öğrencileri, Yunanistan’da tarih yazdı. Terim, klasını konuşturdu, elindeki malzemeyle en güzel yemeği sundu, Euro 2008’e şimdiden rezervasyon yaptırdı. Tebrikler Terim” denildi.

İngiliz gazeteleri de iki ülke arasındaki tarihi süreçten dolayı gergin geçmesi beklenen mücadelede Türkiye’nin, Yunanistan’a futbol dersi verdiği ve Avrupa Şampiyonası’na doğru koştuğunu ifade ettiler.