Avrupa Birliği ülkelerinde durumun artık sanıldığı kadar parlak olmadığı, sağlıktaki kalitenin hızla düştüğü ortaya çıktı.
Abone olSosyal sistemi gibi, sağlık sistemi de dünyada parmakla gösterilen Avrupa Birliği ülkelerinde durumun artık sanıldığı kadar parlak olmadığı, sağlıktaki kalitenin hızla düştüğü ortaya çıktı.
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yapılan her 10 doktor tedavisinden birinin hatalı yapıldığı tespit edildi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun verdiği bilgilere göre; Avrupa'daki klinik ve hastanelerde yapılan her 10 tedaviden biri hastaya zarar verecek nitelikte hatalı yapılıyor. Verilen bilgilere göre ayrıca, sadece hastane enfeksiyonlarından yılda 37 bin kişi ölüyor.
AB Komisyonu, aralarında Almanya'nın da bulunduğu AB ülkelerinde, tedavi hizmetlerinde kalitenin düşmesini eleştirdi. AB Sağlık Komiseri John Dalli, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada "AB içinde, hastanelerdeki her 10 tıbbı tedaviden biri hastaya zarar verecek nitelikte gerçekleşiyor. Bu tıbbı tedavi yanlışlarının birçoğu engellenebilir şeyler." dedi. Çözüm konusunda tavsiyelerde de bulunan Dalli, hastanelerde daha iyi bir yönetim, daha iyi yönetim ve hastane personelinin daha iyi bir meslek içi eğitimi gerçekleşmesini talep etti. Almanya'ya da çağrıda bulunan Dalli, "Biz yetkililerden, tıbbi tedavi hatalarını kayıt altına almalarını ve bu konuda davacı olabilmenin, zarar görenlerin tazminat alabilmesinin kolaylaştırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.
Yetkililer Almanya'da, tıbbi tedavi hatası konusunda hak talep etmenin oldukça zor olduğuna vurgu yapıyor. Almanya'da, "Hastayı koruma yasası" türü bir yasa bulunmadığını hatırlatan yetkililerden CSU'lu Hastalar Sorumlusu Wolfgang Zöller kendisinin uzun süredir bunu talep ettiğini hatırlatarak, "Ben, hastanın sağlık sistemi için bir partnerden öte konuma geleceği bir hastalar yasası istiyorum" ifadelerini kullandı. Tıbbi tedavi hatalarının kayıt altına alınmasını da talep eden Zöller, "Bizim, tıp alanında yeni bir "Hata kültürü'ne ihtiyacımız var." şeklinde belirtti.