BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Avrupa basınının Büyükanıt yorumu

Avrupa basınına göre, Yaşar Büyükanıt PKK için kabus olacak. İşte gazete başlıkları...

Abone ol

Yabancı basın, “şahin ve milliyetçi” olarak nitelendirdiği komutanın, PKK ve laiklik konularında daha “sert çizgi” izleyeceği beklentisi olduğunu yazdı.

Finansial Times

TÜRKİYE"NİN SİYASİ ELİTİNİ TEST EDECEK

Yeni ve şahin bir genelkurmay başkanı atanması önümüzdeki iki yıldaki Türkiye"nin siyasi ve askeri elitleri arasındaki ilişkilerin tonunu belirleyecek YAŞ toplantısının hemen öncesi gerçekleşti.

Le Monde

HASSAS BİR DÖNEMDE ATANDI

AKP Hükümeti şahin olarak değerlendirilen bir generali Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Büyükanıt laiklik konusunda katılığı ve milliyetçi eğilimleri ile tanınıyor. Büyükanıt, İslamcı çevrelerde ABD ve İsrail yanlısı olmakla suçlanıyor. Geçen kasımda PKK"nın Irak"taki üslerine karşı çıktığı için eleştirilmişti.

Lefigaro

SERT YÖNTEMLERDEN YANA

Büyükanıt, Kuzey Irak"taki PKK üslerini etkisiz hale getirmek istiyor. Yeni Genelkurmay Başkanı PKK ile mücadele konusunda sert yöntemlerden yana. Hükümetin PKK saldırılarının karşısında yumuşak tutumunu eleştirmişti.

BBC

DAHA ŞAHİN VE AÇIK SÖZLÜ

General Büyükanıt"ın, PKK ile mücadelede ve Türkiye"nin laik geleneklerinin korunması konusunda daha sert bir çizgiden yana olması bekleniyor. Büyükanıt"ın radikal İslam ve PKK tehdidi konusunda daha şahin ve açık sözlü olması bekleniyor.

RUMLAR BÖYLE YORUMLADI

Politis: Büyükanıt"ın yıldırım hızıyla atanması

Fileleftheros: Büyükanıt"ın ekspres atanması. Denktaş politikasının taraftarı

Simerini: Türkiye"de Büyükanıt konusunda şaşkınlık

Mahi: Ekspres süreç sonunda Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt

Alithia: Ekspres Süreç. Büyükanıt yeni Genelkurmay Başkanı