BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Avivi, AK Parti binasında

Dışişleri Bakanlığı'nın Hamas brifingini kabul etmeyen İsrail büyükelçisi AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Abone ol

Brifingi kabul etmeyen Avivi bu kez zeytin dalı uzattı. Her iki taraf orta nokta bulma amacıyla bugün yeniden biraraya geldi. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Avivi, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ve Akif Gülle ile bir araya geldi. Avivi'nin, görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Çıkışta basın ordusu ile karşılaşan Avivi iyi ilişkilerden söz etti. Hamas'a değinmeyen büyükelçi soruları yanıtlamadan binadan hızla uzaklaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi ile yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında devam edegelen ilişkilerin değerlendirildiğini belirterek, ''Türk-İsrail ilişkilerinin, son günlerde bazı basın kuruluşlarında iki ülke ilişkileri konusunda yapılan farklı yorumlardan etkilenmeyeceği karşılıklı olarak ifade edilmiştir'' dedi.
   
Gülle, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Avivi ile Siyasi Müsteşar Emanuel Nahshon'un Ak Parti'yi ziyaret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Görüşmede, iki ülke arasında devam edegelen iyi ilişkiler değerlendirilmiştir.
Ayrıca, Türk-İsrail ilişkilerinin, son günlerde bazı basın kuruluşlarında iki ülke ilişkileri konusunda yapılan farklı yorumlardan etkilenmeyeceği karşılıklı olarak ifade edilmiştir.''