BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Avcıların flaması zirvede

Avcılar Belediyesi’nin flaması Erciyes Dağı’ndan sonra şimdi de Hasan Dağı’nın (3.267 m.) zirvesine dikildi.

Abone ol

İstanbul'un Parlayan Yıldızı Avcılar Belediyesi"nin flaması Erciyes Dağı"ndan sonra şimdi de Hasan Dağı"nın (3.267 m.) zirvesine dikildi.

Avcılar"da yaşayan dağcı Bilgihan Ova tarafından, Hasan Dağı"na çıkarılan Türk bayrağı ve "Parlayan Yıldız"ın flaması, Hasan Dağı'n zirvesinde yarım saat dalgalandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından organize edilen Atatürk"ün doğumunun 125. yıldönümü ve TDF"nin kuruluşunun 40. yıl kutlamaları çerçevesinde, Aksaray"a giden dağcı Bilgihan Ova, burada diğer dağcı arkadaşlarıyla birlikte şehir merkezinde bulunan Atatürk Anıtı"nın önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımızı okudu.

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"nün araçlarıyla tırmanışın yapılacağı Süt kilise ana kampına taşınan aralarında İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Erzurum, Iğdır, Edirne, Hatay bölgelerinin de dahil olduğu 23 bölgeden gelen 45 dağcı, 6 saat 15 dakikalık bir tırmanışın ardından 9.25 sularında zirveye ulaşan dağcılar, Zirve defterini imzaladı.

Zirvede Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ölen dağcılarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan dağcılar, ardından İstiklal Marşımızı okudu. Zirvede konuşan TDF başkanı Alattin Karaca, Hasan Dağı tırmanışının çok anlamlı bir faaliyet olduğunu, Türk dağcılar olarak bu yıl iki sevinci birden yaşadıklarını söyledi.

TDF başkanı Karaca, "bu yıl cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk"ün doğumunun 125. yılı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu"nun 40. kuruluş yıldönümü. Biz dağcılar ülkemizin bütün zirvelerinde bu kutlamaları yapacağız. Erciyes"ten sonra şimdi de Hasan Dağı"ndayız ileride daha başka zirvelerde olacağız."dedi. Zirvede 45 dakika kalan dağcılar, 4 saat 40 dakikalık bir iniş faaliyetinin ardından 13.50"de ana kampa vardı.

Avcıların flamasını zirveye çıkaran dağcı Bilgihan Ova ise Avcılar"ın Türkiye"nin zirvelerinde olmasından ötürü mutlu olduğunu, Avcılar"dan, gittiği zirvelere toprak götürdüğünü, yanında götürdüğü, Avcılar"dan aldığı toprağı zirvelere bıraktığı o an güzel duygular yaşadığını belirtti.