BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,65
ALTIN 2.918,91
HABER /  GÜNCEL

Avcılarda yıkım

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin ilçede sürdürdüğü operasyonlar sürüyor.

Abone ol

“Avcılar’da kaçağa geçit yok” diyen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin ilçede sürdürdüğü operasyonlar sürüyor. Yeşilkent mahallesinde kaçak yapıları, göçer çadırları ile kaçak ahırları yıktıran Değirmenci, “Af yok” dedi


Avcılar Belediyesi’ne bağlı Zabıta ve İmar Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde Yeşilkent mahallesine düzenledikleri şok baskında kaçak yapılar, göçer çadırları ile çevreyi kirleten kaçak ahırlar tüm direnmelere karşın yerle bir edildi.

Bölge halkının, kaçak ahırlardan gelen pis kokuları ihbar etmesini değerlendiren Avcılar belediyesi zabıta ekipleri, Avcılar polisi ile birlikte hareket ederek, Yeşilkent mahallesine bir operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda hazine arazisi üzerinde kurulan hayvan barınaklarını yıkan zabıta ekipleri hayvan sahiplerinin tüm karşı gelmelerine rağmen yıkımı gerçekleştirdiler.

Yine hazine arazisi üzerine konuşlanan göçer çadırlarını da imha eden zabıta ekipleri, burada da göçerlerin direnişi ile karşılaştılar. Polisin yardımıyla bu operasyonu da başarıyla gerçekleştiren Avcılar Belediyesi zabıta müdürü Mehmet Güven yönetimindeki ekipler, göçerlerin bir daha bu gibi yerlerde barınmamaları için çadırlarını imha ettiler.
Operasyon dönüşü kaçak yapılarla karşılaşan ekipler, bir iki günde inşa edilen evleri de beraberlerindeki dozerlerle yerle bir ettiler.

Avcılar’da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini söyleyen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Avcılar ilçesinde kaçağa geçit yok” diyerek yaptığı denetimlerde inşaatı süren binaların projeye uygun olup olmadığını kontrol ederken, proje dışı çıkmaları da anında yıktırıyor. 3194 sayılı imar yasasına aykırı proje ve ruhsat eklerine uygun olmayarak inşa edilen yapıları da sıkı denetim altına alan Başkan Değirmenci, “Avcılar’da hiç kimseye af yok” dedi.