BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Avcılarda kuş gribi timi

Türkiye’yi uzun bir süre kasıp kavuran ve doğu bölgesinde ölümlere yol açan ‘Kuş Gribi’ yeniden hortladı.

Abone ol

 Kuş gribinin yeniden hortlaması üzerine harekete geçen Avcılar Belediyesi tedbir açısından bölgede sağlık denetimlerini yoğunlaştırdı.

İnsan sağlığına büyük önem veren Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, yeniden baş gösteren kuş gribini ilçeye sokmamak için düzenlediği operasyonlar başarıyla devam ediyor.

Hastalığın yeniden ilk baş gösterdiği günden itibaren ilçede kuş gribine karşı bir ‘Kriz Masası’ oluşturulduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, bölgede riskli tüm ev ve bahçeleri sağlık taramasından geçirmeye başladı.

Belediyeye bağlı sağlık ve zabıta ekiplerinin bölgede tarama çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Değirmenci, “Avcılar halkı bu konuda çok duyarlı. Bizlere çok yardımcı oluyorlar. Ev ve bahçeleri ilaçlarla dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarıma yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada Avcılar Belediyesi sağlık ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce yapılan dezenfekte işleminin yanı sıra Zabıta ekipleri, bölge halkına konu ile ilgili bilgiler ve uyarılar yapıyor. Dezenfeksiyon çalışmaları sırasında ekiplerde görevli işçiler, tek kullanımlık naylon elbise, eldiven, ayak kılıfı, ağız-burun maskesi ile korundu.