BIST 9.911
DOLAR 35,41
EURO 36,28
ALTIN 3.057,94
HABER /  GÜNCEL

AUZEF sonuçları açıklanıyor OYS 3 ders sınav sonucu sorgulama

AUZEF 3 ders sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce öğrencinin gündeminde. İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakültesi tarafından yapılan AUZEF 3 ders sınav sonuçlarının en geç 7 iş günü içinde açıklanması bekleniyor. AUZEF 3 ders sınavı 2 Eylül pazar günü yapılmıştı. AUZEF 3 ders sınav sonucunda öğrenciler mezuniyet hakkına kavuşacak.

Abone ol

AUZEF 3 ders sınavı sonuçln lacak sonuç açıklamasında. Mezun olmak için binlerce öğrencinin girdiği AUZEF 3 ders sınav sonuçlarının en geç 7 iş günü içinde açıklanması bekleniyor. AUZEF 3 ders sınavı 2 Eylül pazar günü tek oturumla yapılmıştı. Ayrıca AUZEF 3 ders sınav sonuçlarının ardından 2018-2019 yeni AUZEF yeni kayıt dönemi başlayacak. Net kayıt tarihleri önümüzdeki günlerde belli olacak, gelişmeleri sayfamızdan aktaracağız. 

SINAV SONUCU İTİRAZ NASIL YAPILIR: Sınav sonuçlarına itiraz, sınavın bitiş tarihinden itibaren üç gün içinde yapılır. Bu süre Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile yeniden belirlenebilir. İtirazlar, kimlik bilgileri açık olmak koşulu ile yazılı dilekçe veya dijital ortamda yapılır. Belirlenen süre dışında yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırılır ve sonuçlar ilgili öğrenciye yazı ile veya elektronik ortamda bildirilir. Sınav sonuçlarına itiraz maddi hata yönünden incelenir. Cevap kâğıdı öğrenciye verilmez.

SINAV UYGULAMA ŞEKLİ NASIL: Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl / yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur. Fakülte tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan eğitim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Bu sınav tipleriyle ilgili açıklama aşağıda mevcuttur.

KLASİK SINAV HAKKINDA: Klasik sınav; açık uçlu, yorum gerektiren ve cevabın konuyla ilgili cümleler halinde belirtildiği sınav türüdür. Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir. Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteği üzerine değişir. Ara sınav, bitirme ve telafi sınavlarında klasik sınav sonuçları test sonuçları ile aynı gün ilan edilmez. Klasik sınavdaki sınav kâğıtları ilgili dersin öğretim görevlisine gönderilir, öğretim görevlisi kâğıtları okur ve sonuçları birimimize gönderir. Bu işlemlerden sonra sonuçlar ilan edilir. Bu sebepten klasik sınavların ilanında gecikmeler yaşanabilir. Klasik sınavlar sadece otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar ölçme ve değerlendirme platformlarında klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.

TEK DERS SINAVI NEDİR: Tek ders sınavları mezun durumundaki öğrencilerin girebileceği sınavdır.

*Öğrenci eğitim-öğretim hayatı boyunca tüm dersleri geçmiş herhangi bir dönemin sadece bir dersinden kalmış olmak gerekir.
*Tek ders sınavlarında dönem ayrımı gözetilmez. Bahar dönemi sınavına güz döneminde, güz dönemi sınavına bahar döneminde girilebilir.
*Tek ders sınavına girebilmek için “Devamlı Öğrenci” olmak gerekir.
*Tek ders sınavları dönem sonunda telafi sınavları harf notlarının ilanından sonra gerçekleşir.

*Tek ders sınavı tarihleri dönem başında Akademik takvimde belirtilir.
*Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile 2017 – 2018 eğitim öğretim yılından itibaren AUZEF’e devredilmiş uzaktan eğitim programlarındaki öğrenciler (Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Radyo TV ve Sinema, *Maliye, İktisat, İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Dış Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık) tek ders sınavı başvurusu için ‘Tek Ders Sınavı Kılavuzu’ndaki adımları takip ederek başvuru yapacaktır.

SÖZLÜ SINAVA İLİŞKİN: Sözlü sınavlar ilgili fakülte yönetim kurulu kararı ile gerçekleşir. Sınavın uygulaması ve sonuçların ilanı programın bağlı olduğu Fakülte tarafından gerçekleştirilir. Sınav esnasında ilgili dersin öğretim görevlisi sınav merkezinde bulunur. Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir. Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir.

AUZEF 2018 PUANLAMA: Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki derslerin, çoktan seçmeli test olarak merkezi usulle yapılan sınavlarının değerlendirmesinde sadece öğrenci cevap kağıtları dikkate alınır. Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir. Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla %40, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az %60 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır. Uzaktan öğretim programlarında, Ders Ham Başarı Puanı hesaplanırken derse devam ile ilgili durum, yarıyıl/yıl içi etkinlik puanına %20 ağırlık katsayısı ile etki eder. Sadece bir ara sınavın yapıldığı uzaktan öğretim programlarında yarıyıl/yıl içi etkinliklerin puanı hesaplanırken derse devam durumunun etkisi %20; ara sınavın etkisi %80’dir. Derslerin ham başarı puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır:

Uzaktan öğretim programlarındaki derslerde; [(Derse Devam Puanı) x 0,20 + (Ara Sınav Puanı) x 0,80] x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60 Açık öğretim programlarındaki derslerde; (Ara Sınav Puanı) x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60. Açık öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır. Uzaktan öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında ders ham puanı hesaplanırken yanlış cevaplar dikkate alınmaz; her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı çarpılarak test ham puanı oluşturulur.