BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Atletizmde Fener evsahibi!

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Grubu Atletizm Yarışmaları'na Fenerbahçe ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (B) Grubu Atletizm Yarışmaları 27-28 Mayıs'ta İstanbul'da, Fenerbahçe Kulübünün evsahipliği ve organizasyonunda yapılacak.

Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahasında 2 gün sürecek organizasyonda geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu Fenerbahçe Erkek Atletizm Takımı, yarışmalar sonunda kendisine ilk 2 sırada yer bularak, (A) Grubuna yükselmeyi ve gelecek sezon kutlayacağı kuruluşunun 100. yılında Avrupa şampiyonluğu için mücadele etmeyi hedefliyor.
Organizasyonla ilgili bugün Fenerbahçe Kulübü'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi katıldı.

Vedat Olcay, Fenerbahçe Kulübü olarak organize ettikleri şampiyonada ilk 2 sırayı elde edip (A) Grubu'na yükselmeyi amaçladıklarını belirterek, ''100. yılımızda (A) Grubu'nda mücadele etmek istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' dedi.

1975 yılından bu yana aralıksız olarak her yıl düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Atletizm Yarışları, ülkelerinde şampiyonluğa ulaşan takımları bir araya getiriyor. Bir önceki yıl ülkelerini temsil eden takımların elde ettiği sıralamaya göre gruplandırılan şampiyon takımlar (A) ve (B) gruplarında karşılaşıyorlar. (A) Grubunu önde tamamlayan takım Avrupa şampiyonu unvanını elde ederken, son 2 sırayı paylaşan takımlar (B) Grubuna düşüyor. (B) Grubunda ise ilk 2 sırada yer alan takımlar (A) Grubuna yükseliyor.
Bu yıl (A) Grubu yarışmaları ise İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenecek.