BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Atlasjetten güvenlik açıklaması

Atlasjet Havayollarının, 2006 yılında IOSA tetkikini başarıyla geçen, Türkiye'de IATA üyesi ilk özel hava yolu şirketi olduğu belirtildi.

Abone ol

Atlasjet'ten yapılan yazılı açıklamada, Atlasjet Havayollarının, 2006 yılında IOSA tetkikini başarıyla geçen, Türkiye'de IATA üyesi ilk özel hava yolu şirketi olduğu belirtildi.

Havacılık sektörüne özel tasarlanmış, dünya kriterlerine uyumlu hale getirilen operasyonel güvenlik standardı tescili olan IOSA'nın, bir hava yolunun uluslararası alanda tanınan ve uygulanması önerilen 900'ün üzerinde standardını kapsadığı kaydedilen açıklamda, IOSA denetiminin, her 24 ayda bir yenilendiği ifade edildi.

Atlasjet'in, ''uçuş güvenliği ve uçak bakım alanında gösterdiği operasyonel faaliyetleri performansıyla, uluslararası arenada bu tescile devam etmeye hak kazandığı'' dile getirilen açıklamada, ''3-7 Mart 2008 tarihlerinde gerçekleştirilen ikinci IOSA tetkikinde yapılan genel değerlendirme sonucu, Atlasjet Havayolları IOSA Operasyonel Güvenlik Denetimini büyük bir başarıyla tamamlamıştır'' denildi.

''Uçuş ve yer emniyetini en önemli öncelik olarak benimseyen Atlasjet'in, devam etmeye hak kazandığı IOSA tesciliyle, havacılık sektöründeki etkin ve öncü konumunu bir kez daha vurguladığına'' işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Atlasjet, tüm IOSA standartlarını karşılayarak, dünyanın önde gelen hava yollarıyla ilişkilendirilen operasyonel standartlar ve kalite doğrultusunda operasyonlarını yönettiğini uluslararası arenada da ispatladı. Atlasjet, uçuş güvenliği, dakikliği, uçuş sayısı, deri koltuklu-konforlu, çağın en modern uçakları, genç ve dinamik filosu, uyguladığı fiyat politikası ve doyurucu ikramlarıyla, yüksek standartta kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.''