BIST 10.682
DOLAR 32,56
EURO 35,14
ALTIN 2.466,73
HABER /  GÜNCEL

Ateşten gömlek giyiyorlar

2011-2012 futbol sezonunda henüz 21 hafta geride kalırken 18 takımdan 8'i teknik adamlarıyla yollarını ayırdı.

Abone ol

2011-2012 futbol sezonunda henüz 21 hafta geride kalırken 18 takımdan 8'i teknik adamlarıyla yollarını ayırdı.

Teknik direktörüyle sözleşmesinin ilk olarak fesheden Gaziantepspor'da teknik direktör Tolunay Kafkas'ın yerine Abdullah Ercan getirildi. Kafkas, takımının ilk 4 maçta mağlup olmasının ardından istifa etmesiyle teknik direktörlük değişiklikleri başlamıştı. Gaziantepspor teknik direktörlüğüne Abdullah Avcı getirilirken, Tolunay Kafkas'a Ekim 2011 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü görevi verildi.

Süper Ligde teknik adam değişimi Karabükspor ile devam etti. Geçtiğimiz sezonun flaş ekibi Karabükspor, teknik direktör Yücel İdiz ile kötü gidişe son veremeyince yollarını ayırmak zorunda kaldı. Kasım 2011 tarihinde Eskişehirspor'a yenildikleri maçtan sonra istifa eden İldiz'in yerine ise teknik direktörlük görevine Bülent Korkmaz getirildi. Ligde 3. değişiklik ise ligde zor günler geçiren MKE Ankaragücü'nde oldu. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ligin son sırasına demir atan ve ard arda başarısız sonuçlar alan başkent ekibinde teknik direktör Ziya Doğan Aralık 2011'de istifa kararı vermişti. Ziya Doğan'ın yerine teknik direktörlük görevi Hakan Kutlu'ya verildi.

MİLLİ TAKIMLARDA TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİNDEN PAYINI ALDI

Spor Toto Süper Lig'de teknik direktör değişimi A Milli Futbol Takımını da vurdu. EURO 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri sonucunda başarısız olan ve Avrupa Şampiyonası'na gidemeyen A Milli Futbol Takımı'nda Hollandalı teknik adam Guus Hiddink ile yollar ayrıldı. Play-offta Hırvatistan ile oynanan maçtan bir gün sonra gerçekleşen yol ayrımından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Milli takım teknik direktörlüğüne getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Abdullah Avcı'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Arif Erdem oturdu.

HECTOR CUPER ORDUSPOR'DA

Orduspor'u süper lige taşıyan ve ard arda aldığı iyi sonuçlarla uzun süre ligin zirvesinde yer alan teknik direktör Metin Diyadin'in heyecanını kaybettiği gerekçesiyle istifa etmesinin ardından Karadeniz temsilcisi teknik direktörlük görevine Arjantin'in dünyaca ünlü teknik direktörü Hector Cuper'i getirdi.

SON AYRILAN KEMAL ÖZDEŞ OLDU

Spor Toto Süper Lig'de teknik adam değişimi Eskişehirspor'u ligin ilk yarısında 4. sıraya taşıyan Michael Skibbe ile devam etti. Başarılı teknik adam metin Diyadin gibi heyecanını kaybettiğini açıklayarak sözleşmesini feshetti. Başarılı bir dönem geçirmesine rağmen ES ES'e veda eden Skibbe bu vedasına gerekçe olarak ise Eskişehirspor'a daha fazla fayda sağlayamayacağını gösterdi. Ancak Alman teknik adamın ayrılmasının en büyük nedeni ise ülkesinin takımlarından Herta Berlin takımı ile anlaşması oldu. Michael Skibbe'nin yerine ise Kırmızı-siyahlılarda Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Ersun Yanal getirildi.

Tüm bu değişikliklerin ardından Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 2 teknik adam değişikliği birden yaşandı. Sezon başında büyük umutlarla takımların başına getirilen Samsunspor Teknik Direktörü Vlademir Petkovic ile Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş'in ekipleriyle yolları ayrıldı. Bu değişikliklerden sonra ara transfer döneminde önemli isimlerle anlaşarak son sıralardan kurtulmayı amaçlayan Samsunspor şimdilik Antrenör Burak Sadık Dilmen ile yoluna devam ediyor. Ege temsilcisinde ise teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı hala belirsizliğini koruyor.