BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Atatürke sarhoş saldırısı

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, aşırı alkol alan 52 yaşındaki Sait T., alkolünde etkisiyle Atatürk büstüne saldırdı.

Abone ol Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde, aşırı alkol alan 52 yaşındaki Sait T., Mimar Sinan Lisesi’nin bahçesindeki Atatürk büstüne büyük bir taş parçası ile vurarak zarar verdi. Polis tarafından suçüstü yakalanan Sait T. gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Havuzlar Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Lisesi’nin bahçesinde meydana geldi. Okulun bahçesindeki Atatürk büstüne bir kişinin taşla zarar verdiği ihbarını alan polis ekipleri, hemen olay yerine gitti. Polisler, Atatürk büstüne büyük bir taş parçasıyla vurarak zarar veren Sait T.’yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontorolü için Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürülen Sait T.’nin 230 promil alkollü olduğu belirlendi. Hastane çıkışı ekip otosuna binmek istemeyen ve polis ekiplerine direnen Sait T., Atatürk’e de sözlü hakaretlerde bulundu. Güçlükle ekip otosuna bindirilen Sait T. sorgulanmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Olayın ardından Çorlu’ya gelen Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, okul bahçesinde incelemelerde bulundu. Olayı gerçekleştiren Sait T.'nin Çorlu Belediyesi’nde gece bekçisi olarak görev yaptığını belirten Vali Doğan, “Kişinin belirgin ideolojik özelliği yok. Dolayısıyla suçu ideolojik nedene dayalı olarak işlemediği söylenebilir. Özellikle bu tip olaylara dikkat çekilen konu irticai faaliyetler konusudur. Ancak kişinin bu konularla ilgisi olmadığı anlaşılıyor. Aşırı alkolün etkisi altında işlenmiş bir suç, bir saldırı olarak tabir edebiliriz. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor” dedi.