BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Atatürk posteri krizi

AK Parti Kuşadası Kadın Kolları kongresinde Atatürk posteri krizi yaşandı

Abone ol

AK Parti Kuşadası İlçe Kadın Kolları'nın 2. olağan kongresinin yapıldığı salonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanındaki Atatürk posterinin biran yerinde olmadığı anlaşılınca Atatürk posteri yeniden asıldı.

AK Parti Kuşadası İlçe Kadın Kolları kongresi, eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile diğer partililerin katılımıyla Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanına Atatürk'ün posteri asılarak hazırlanan toplantı salonunda Atatürk posterinin biran yerinde olmadığı anlaşılınca Atatürk posteri yeniden yerine asıldı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, gazetecilerin soruları üzerine, bunun bir provokasyon olduğunu ve yapanın kim olduğunu bildiklerini ifade ederek, şu yanıtı verdi:

"Küçük provokasyonlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. O provokasyonları yapanlar bilsin ki tuttukları partiler iddialı değilse o tuttukları parti onlara ancak zaaf getirir. Belki farkına vardınız belki farkına varmadınız, ama biz farkına vardık. Bir provokasyon hadisesi oldu. O provokasyonu yapan arkadaşımıza teessüflerimizi bildiririz. Bu ülkenin yüzde 47 oyunu alan ve yapılan son anketlerde yüzde 52'sinin üzerinde oy alan bir partiye provokasyon yapmak ve bu ülkenin kutsalları üzerinde provokasyon yapmak onun haddine değildir. Haddini bilmeyene, haddini bildiririz."

Koç, kongre çıkışında, "sözünü ettiği provokatörün kim olduğu" yönündeki ısrarlı sorulara, "O, kendini iyi biliyor" diye cevap verdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise olayda bir kasıt aranmaması gerektiğini belirtti.