BIST 10.027
DOLAR 35,41
EURO 36,53
ALTIN 3.048,60
HABER /  GÜNCEL

Atatürk mezarında kitap mı okuyor?

Atatürk'ün okuduğu kitap sayısını pankart yapıp asan okul yönetimi, çocukları okumaya özendireyim derken bir komediye imza attı..

Abone ol

İNTERNETHABER ÖZEL- Gençleri "okumaya özendirmek" için Atatürk'ün bir röportajında okuduğunu söylediği kitap sayısını pankart yaparak asan Bursa Atatürk İlköğretim Okulu bir skandala da imza atmış oldu.

Bursa Atatürk İlköğretim Okulu duvarına asılan pankartın ilk fotoğrafı 23 Haziran 2009'da çekildi. Pankartta, "Atatürk bir söyleşide kendisinin toplam 3397 kitap okuduğunu ve yaptığı tüm işleri bu kitaplara borçlu olduğunu ifade etmiştir" ifadeleri yer aldı. Pankartın altına da gençlere Atatürk okuduğu kitap sayısı örnek gösterilerek "HEDEF: 3397" yazıldı. 

1.20110928164448.jpg

Buraya kadar gayet normal görünen uygulama, 27 Eylül 2011'de aynı pankartın bu kez değiştirilerek asılmasıyla deyim yerindeyse tam bir skandala dönüşmüş oldu.

Okulun dikkatli öğrencilerinin farkına vardığı bu hata öğrencileri olduğu kadar velileri de kızdırdı. Çünkü aradan geçen 2 yıl sonra asılan aynı pankartta ise bu kez okunan kitap sayısı 3397'den 3997'ye yükselmişti. Hem de bu hata sadece pankartın "HEDEF" yazan kısmında değil, pankart içinde de yapılmıştı.

2.20110928164501.jpg

VATANDAŞLAR TEPKİLİ, OLAYI ORTAYA ÇIKARAN YAZAR İSE İSYAN ETTİ

Hatayı farkeden öğrencilerin velileri ise dikkatsizliğe tepkisi sert oldu. Skandalı görüntüleyen Haber Ajanda Dersgi yazarı Murat İlkter ise tirajikomik olayı şu sözlerle eleştirdi:

"Bu rakamların hangisinin doğru olduğu önemli değil. Fakat insan şunları düşünmeden edemiyor. Bahse konu şahsın adı öncelikle Mustafa Kemal, muhataplar ise öğrenciler ve biz... 'Biz diyorum', çünkü hedefledikleriniz sadece öğrenciler olsa bu tabelayı sokağa asmazdınız. Bunun için yüceltmeye çalışarak, rol model olarak göstermeye çalıştığınız şahsın imzasını atarken önce düşüneceksiniz. 

OKUL YÖNETİCİLERİ KAÇ KİTAP DEVİRDİ ACABA?

Okul yöneticilerinin evinde acaba kaç kitap var? Hayatınızda kaç kitap devirdiniz? Dahası bağlı olduğunuz okulun kütüphanesinde kaç kitap var; en çok okuyan öğrenciniz buradan kaç kitap aldı da okudu? Bunları hiç araştırdınız mı? Dolayısıyla "okuma kültürünü geliştireceğim" veya "memlekete adam yetiştireceğim" derken niteliği sayılarda aramanın mantığını birileri ya bize izah etsin. Sayın Milli Eğitim Bakanım, Sayın Bursa İl Milli Eğitim Müdürüm ve Sayın Bursa Atatürk İlköğretim Müdürüm bu tür saçmalıklara artık bir son verilsin. Çünkü "okumakla cehalet de ancak bu kadar olur".