BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir'de tiyatro ziyafeti

Ataşehir Belediyesi'nin “Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor” etkinliğinde Pazartesi ve Çarşamba akşamları yoğun ilgi vardı.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi'nin “Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor” etkinliğinde Pazartesi akşamı Genco Erkal'ın “İnsanlarım”, Çarşamba akşamı da Müjdat Gezen'in “Mustafam Kemalim” oyunlarına gösterilen yoğun ilgi izdihama neden oldu.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle organize edilen “Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor” etkinliği kapsamında Pazartesi günü Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde Dostlar Tiyatrosu Nazım Hikmet'in “İnsanlarım” adlı oyununu sahneledi. Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde yazdığı “İnsanlarım” adlı oyununda sahneye çıkan Genco Erkal, salonu dolduran Ataşehirliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.Oyunun bitiminde sahneye çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Genco Erkal'ı kutladı ve teşekkür ettikten sonra Ataşehir'de ünlü şairimiz Nazım Hikmet'in adının verileceği Nazım Hikmet Parkı'nın yakında açılacağını açıkladı. Başkan İlgezdi, büyük ilgi nedeniyle salona giremeyen çok sayıda Ataşehirlinin bulunduğunu belirterek, Ataşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmalarının başladığını söyledi ve “Kısa süre sonra Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu'nun yanı sıra tüm özel tiyatrolar belediyemize ait Kültür Merkezi'nde oyunlarını sahneleyecekler” dedi.

Ataşehirliler Tiyatro İle Buluşuyor etkinliğinin beşinci gününde ise tam bir izdiham yaşandı. Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu “Mustafam Kemalim” adlı oyun için 800 izleyici kapasiteli Zübeyde Hanım Öğretmen Evi salonuna konulan ek sandalyelere rağmen çok sayıda izleyici oyunu ayakta izledi. 2 saat süresince büyük bir coşku ile Müjdat Gezen Tiyatrosu oyuncularının başarılı performansını alkışlarla izleyen Ataşehirliler oyunun finalinde de uzun süre sanatçıları ayakta alkışladı.

Müjdat Gezen ve sanatçıları tek tek kutlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerini çalışmalarında rehber edindiğini belirterek, “Çocuklarımızı gençlerimizi Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yetiştirdiğimiz sürece Mustafam Kemalimin ışığı hiç sönmeyecektir” dedi.