BIST 9.687
DOLAR 35,22
EURO 36,71
ALTIN 2.962,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir Belediyesi Sanatla Buluşturdu

Ataşehir Belediyesi sanat eğitim grupları 2013-20104 eğitim dönemini bitirdiler.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda 2013-2014 eğitim dönemi öğrencileri Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda performanslarını sergilediler. 

Ataşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır yapılan bu çalışmalarla; çocukların sanat ile tanışması ve sanatsal becerilerini açığa çıkarması sağlanıyor. 

Proje kapsamında Gitar, Keman, Bağlama, Solfej, Perküsyon, Halk Oyunları, Dans, Tiyatro-Drama, Resim, Halk Müziği Koro, Türk Sanat Müziği koro ve Temel Müzik Eğitimi branşlarında eğitim çalışmaları yapıldı. 

Mahallerdeki Ataevleri başta olmak üzere 9 noktada tamamı konservatuvar ya da fakülte mezunu olan eğitmenler gözetiminde yaklaşık 2.500 kursiyerle çalışmalar yürütüldü.

Proje kapsamında yapılan “Ana Renkler” çalışması ile hayatında hiç resim yapmamış ev kadınları, resim sanatı ile tanışma ve kendilerini ifade etme olanağı buldular. 

Yapılan müzik çalışmalarında her çalgının evrensel ve ulusal çapta kabul gören temel eğitim metotları ile çalışma yürütüldü. Çalgılarda değişen yaş gruplarında hem yetişkinlere hem de çocuklara müzikle tanışma ve geliştirme fırsatı sunuldu. Bununla birlikte değişik çalgı grubu öğrencileri kendi çalgılarının dışında başka çalgı gruplarıyla da çalışma yaptırılarak sadece kendi çalgısını değil diğer çalgılara karşıda bilgi edinmesi sağlandı. Bu vesileyle tek tip ve taraflı müzik ve sanat algısına karşı olarak çevresindeki diğer çalgılara dair fikir edinmesi sağlandı. 

Kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk Oyunu çalışmalarında öğrenciler birçok yöre oyunlarını öğrendi ve çeşitli etkinliklerde sergiledi. Minikler-Yıldızlar- Gençler ve Büyükler kategorilerinde 450 öğrenci ile çalışmalar yürütüldü. Gençlerden kurulmuş olan topluluk dalında İstanbul birincisi ve Türkiye üçüncüsü olurken; bir birçok ulusal ve uluslararası festivalde de Ataşehir Belediyesi’ni temsil ettiler. 

Tiyatro ve drama çalışmalarında farkındalık kazandırma, bağımsız düşünme, işbirliği yapabilme özelliğini geliştirdikleri, sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratımı, konuşma, dinleme, okuma ve yazma konularında farkındalık sağladığı birçok katılımcı ve katılımcı velisi tarafından dile getirildi. 

Dans atölyelerinde yetişkin ve çocuklarla salsa, cha cha, bachata, merengue dansları çalışıldı ve bireylerin vücutlarını özgürleştirmesi, öz güvenlerini kazanımı, estetik bir algıyla dans etmeleri sağlandı. 

Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği branşlarında koro çalışması yapılarak ilçe halkının tanışması, kaynaşması ve kültürümüzün önemli değerlerinden olan Halk müziği ve Türk müziğini tanıma olanağı bulmaları sağlandı. Ayrıca çalışmalar sonucunda kurulan Ataşehir Belediyesi toplulukları performansları ile de beğeni topladılar. 

Çalışmalar neticesinde; Ataşehir Belediyesi Halk Müziği Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Çocuk Orkestrası ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası kuruldu.