BIST 9.963
DOLAR 34,03
EURO 37,99
ALTIN 2.825,36
HABER /  GÜNCEL

Ataman Efes Pilsen'i çalıştırmayacak

Beko Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen'de antrenör Ataman'ın sözleşmesi yenilenmedi.

Abone ol

Beko Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen ile biten sözleşmesini karşılıklı anlaşarak yenilemeyen antrenör Ergin Ataman, bu sezon hedeflerine ulaşamadıklarını söyledi.

Ataman, NTV Spor'da yaptığı açıklamada, Efes Pilsen'de ilk yılında çok başarılı olduğunu ve üç kupa aldıklarını belirterek, ''Ancak bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk hedefimize ulaşamadık. Final serisinde çok çeşitli sakatlıklar, aksilikler oldu. Ancak Efes Pilsen'de mutlu ve iyi bir iki yıl geçirdim'' dedi.

Sözleşme yenilememesiyle ilgili olarak ''Şartlar böyle gelişti'' diyen Ergin Ataman, ''Efes Pilsen, hem Avrupa Ligi'nde hem de Türkiye'de şampiyonluğa oynayan büyük bir kulüp. Bu hedefleri yakalayamadık. Bunun da sorumluğunu alıyorum. Efes Pilsen Kulübü ile aynı görüş içindeyiz, o yüzden sözleşmeyi uzatmadık'' diye konuştu.

Ergin Ataman, bir soru üzerine, final serisi başlamadan bir kaç çok ciddi teklifle karşılaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ancak Türk sporunda her zaman etik değerlere fazlasıyla değer veren birisi olduğum için bugüne kadar hiç kimseyle ciddi anlamda görüşme yapmadım ve yapılan teklifleri reddettim. Ancak bundan sonra yurt içi, yurt dışı olabilir. Önüme bakacağım. Benim tercihim kariyerim boyunca büyük kulüplerdi, hedefleri olan kulüplerdi. Bunların bir kısmında hedefleri yakaladım. Hedefi olan her türlü kulüpte çalışabilirim.''