BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Atalay savcıları göreve çağırdı

İçişleri Bakanı Atalay kameraların karşısına geçti ve Baykal'ın telekulak iddialarına cevap verdi.

Abone ol CHP'li Önder Sav'ı polislerin dinlediği iddiaları Ankara'nın ana gündem maddesi.

Baykal'ın şok iddiaları dile getirmesinin ardından 1 saat sonra İçişler Bakanı Beşir Atalay, basın toplantısıyla cevap verdi.

Olayın titizlikle araştırılacağını ifade eden Bakan Atalay, iddialarının aydınlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Önder Sav ile merkez valisinin partide yaptıkları görüşmenin 3 gün sonra Vakit gazetesinde kelimesi kelimesine yayınlanması CHP'lileri ayağa kaldırmıştı.

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Yüksel ile birlikte kameraların karşısına geçti. Baykal'ın olayın kesinleşmeden polisi suçlamasına tepki gösteren Atalay basın toplantısında şunları söyledi:

"Dinleme olayının tasvip edilmesi söz konusu olamaz. Kimin başına gelirse gelsin makul görülemez. Gayri ahlakidir. Dinleme olayı varsa aydınlatılması gerekir.

Savcılarımızı göreve çağırıyorum. Valiliğe suç duyurusu için talimat verdim. Elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırız.

Kim yaparsa yapsın bulunsun cezalandırılsın peşinde olacağız. Daha olay belli değil. Araştırılmamış ama sayın Baykal, "güvenlik birimleri yapmıştır" ifadesini kesinlikle reddediyoruz. Bu çok zan altında töhmet altında bırakıyor. Yarın böyle bir şey olmazsa ne olacak.

Bildikleri bir şey varsa genel ifadelerle suçlama yerine lütfen açıklasınlar. Biz de elimizden geleni yaparız.

Bütün açıklığıyla söylüyorum yanlışı yapan kim olursa olsun farketmez gerekli işlemler yapılmalıdır.

Hukuki olmayan dinlemelerle ilgili ağır cezalar vardır. Hiçbir keyfiliğe yer yoktur. Sorumlunun bulunmasını en çok isteyen biziz.

Toplumumuz daha fazla açık olsun. İnsan haklarına saygı gelişsin bizim dileğimiz bu. Bütün yasal düzenlemelerimiz bu yönde.

Bunu iddia edenler savcılığana veya bakanlığa vermeli. Ortaya gerekçe koymadan ileri suçlamalar yapmak doğru değil. Olay aydınlatılmamıştır, Hepimizin üzerine düşen konuyu aydınlatmak. "