Ata yiyeceğimiz mercimek çıktı. istiridye ve deniz yıldızı gibi fosillerin bulunmasının ardından ilk kez bitki fosili bulundu. O da mercimek oldu.
Abone olAdıyaman'da yapılan yüzey araştırmasında 60 milyon yıllık mercimek fosili bulundu.
Daha önceden istiridye ve deniz yıldızı gibi fosillerin bulunmasının ardından ilk kez bitki fosili bulundu. Yapılan yüzey araştırmasında ortaya çıkartılan bitki fosilinin yapılan incelemenin ardından mercimek olduğu ortaya çıktı. Kütle halindeki fosilde mercimekler açık olarak görünüyor.
Mercimek ve bilinmeyen bir bitkinin karışık halde bulunduğu kütlenin sergilendiği vitrin 18-24 Mart Müzeler Haftası nedeniyle açıldı. Sergilenen mercimek kütlesi görenleri hayrete düşürdü.
Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salik, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam daire müdürleri ve davetleler açılışın ardından vitrinde gördükleri kütleyi kaya parçası olarak algıladı. Müze Müdürü Fehmi Eraslan, çıkan kütlenin kaya parçası olmadığını ve fosil olduğunu dile getirdi. Vitrinin içersindeki mercimek fosilini dikkatlice inceleyen davetliler 60 milyon yıl önce Adıyaman'da insan yaşadığı ifade ettiler.
Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, bu fosilin çok önemli olduğunu dikkat çekerek, fosili birkaç parça tipin oluşturduğunu söyledi. Fehmi Eraslan, "Bu fosil jeolojik çağlara ait bitki fosilidir.Birkaç parça tipin bir araya gelmesiyle oluşan bir fosildir. Üzerinde mercimek olduğunu çok net görüyoruz ama diğer bitkinin ne olduğu kesinlik kazanmadı. 60 milyon yıllık bir fosil olduğu belirlendi. Bölgemizde demek ki 60 milyon yıl önce mercimeğin olduğunu bilebiliyoruz. Bunlar yüzey araştırması sonucu elimize geldi. Bu şekilde sergilemeyi uygun gördük. İstiridye kabuğu veya deniz yıldızı gibi nummulitesler var fakat bu tür ilktir. Mercimek fosili ilk kez bulundu" dedi.