BIST 10.070
DOLAR 35,37
EURO 36,46
ALTIN 3.018,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ATA AÖF soruları nasıldı-sorular zor muydu-12-13 Mayıs AÖF yorumları

ATA AÖF soruları nasıldı, ATA AÖF sınav soruları ve cevapları nasıldı, ATA AÖF sınavı zor muydu, sınav yorumları nasıl? Binlerce açıköğretim fakültesi öğrencisi 12-13 Mayıs'ta ATA AÖF sınavı için ter döktü. Her yıl 4 kez yapılan ATA AÖF sınavının 3. gerçekleştirldi. Peki ATA AÖF soruları cevapları nasıldı, sorular kolay mıydı, sayısal bölüm, sözel bölüm soru cevap anahtarları ne zaman açıklanacak?

Abone ol

ATA sınavı yorumları, sınav nasıldı, ATA AÖF soruları kolay mıydı zor mu en güncel sınav yorumları haberimizde olacak. Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri 12-13 Mayıs'ta iki farklı oturumla gerçekleştirilen ATA AÖF sınavına girdi. 2018 yılında 4 kez yapılacak olan ATA AÖF sınavının bahar dönemi 81 ildeki sınav merkezinde gerçekleştirildi. Peki Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav soru cevapları ne zaman erişime açılacak, ATA AÖF sınav sonuçları sınavdan kaç gün sonra açıklanacak? İşte merak edilenler ve ATA AÖF sınav yorumları, ATA AÖF sınav soru cevapları öğrenci yorumları...

2018 ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR: Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ATA AÖF sınav sonuçlarını ATA AÖF OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) girişi yaparak öğrenebilirler.

Bunun için öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi'nin https://obs.atauni.edu.tr/ internet adresine girilmesi gerekmektedir. Ardından Öğrencinin T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ata aof obs sistemine giriş yapılabilmektedir.

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI: Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav soruları ve cevapları henüz açıklanmadı. ATA AÖF sınav soruları ve cevapları erişime açılması ile birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları henüz açıklanmadı. ATA AÖF sınav sonuçları 15 gün içerisinde erişime açılması ile birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz.

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR: ATA AÖF sınav giriş belgeleri resmi site üzerinden adayların erişimine sunuldu. 12-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ATA AÖF sınavı için adayların https://obs.atauni.edu.tr/ adresi üzerinden Tc kiimlik numaraları veya kullanıcı adları ile şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabilecekler. ATA AÖF sınavlarında sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. ATA AÖF sınavlarının ilk oturumu saat 09:30'da başlayacak

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF DUYURUSU

Final Sınavında Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz

12-13 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak olan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Final için sınav giriş belgesinin altında bulunan ”Sınavda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” bölümünü dikkatlice okuyunuz.
Sınava girerken yanınızda Sınav Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı ya da pasaport, yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gerekmektedir. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartı vb. kimlik kartlarıyla sınava giremezsiniz.
Cep telefonu, ders materyali gibi sınava girmenize engel olacak eşyalar bulundurmamak şartıyla sınava çantayla girebilirsiniz.

ATA AÖF SINAVI İÇİN ADAYLARIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN EVRAKLAR

Değerli öğrencilerimiz;

Sınav anında mağduriyet yaşamamanız için sınava girerken yanınızda:

1. Sınav Giriş Belgesi,

2. Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport

bulundurmanız gerekmektedir.

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartı vb. kimlik kartlarıyla sınava giremezsiniz.

ATA AÖF MAZARET SINAVI VAR MI: Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen ya da giremeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL: Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir. Örneğin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30’un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani FF alır.

Tam tersi başarı oranı yüksek olduğunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktır. Bu tamamen başarı oranı ve alınan puanın sistemdeki Harf notu karşılığı ile ilgilidir.

Bir dersten geçmek için o derse ait başarı oranları, harf notu karşılığı ve alınan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öğrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktır.

Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi değeri ile o dersin başarı notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen ağırlık katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi değerine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.

Harf Notu Ağırlık Katsayısı

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsız

(2) AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILACAK: ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek.Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kağıdı öğrenciye verilmeyecek.