BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SAĞLIK

Astıma karşı doğan reçete!

Astım tedavisinde yardımcı olacak doğal bir yöntem belirtildi

Abone ol

Zencefilin içinde bulunan bileşenlerin astım tedavisinde yardımcı olabileceği belirtildi. Bu bileşenlerin bronşları geliştiren ilaçlarla birlikte nefes almayı kolaylaştıracağı kaydedildi.

Uzmanlar zencefil bitkisinin astım tedavisinde yardımcı olabileceğini belirtti. Sindirim sistemi için yararlı olduğu uzun süredir bilinen zencefilin astım hastalarının daha kolay nefes almasına yardımcı oabileceği araştırmalar tarafından ortaya kondu.

Birçok bölgede kolaylıkla yetiştirilen bu bitki Roma döneminde yiyeceklere lezzet katması için kullanılmakta. Şimdi Columbia Üniversitesi uzmanları, zencefilin bronşları geliştiren ilaçlarla karıştırıldığında solunum yollarını saran kasları yumuşattığını, astım atakları sırasında daralan ve nefes almayı zorlaştıran bu kanalları açtığını söyledi. Araştırmada uzmanlar bu baharattaki üç önemli bileşenin ilaçların rahatlatma etkisini artırdığını kaydetti.

Dr. Elizabeth Townsend Zencefilin arınmış bileşenleri ilaçlarla birlikte hava kanallarını rahatlatmada sinerji içinde çalışıyor. Astım son yıllarda çok daha engellenebilir hastalık olma özelliğine kavuştu. Ama astımın gelişmesinde ne tür nedenlerin etki yaptığı ve nasıl geliştiği anlaşılmasına rağmen, geçen 40 yıl içinde çok az yeni tedavi ajanları geliştirilemedi" dedi.

Uzmanlar ilaçlar ile zencefilin üç bileşeni ginger 6-gingerol, 8-gingerol ve 6-shogaol'ün hava kanalalrını açmada kolaylık sağladığını düşünüyor. Zencefilin astıma iyi geldiğine dair araştırma Amerikan Torasik Topluluğu'nun Philadelphia'da düzenlediği uluslararası konferansında sunuldu. Uzmanlar ileriki çalışmalarda hücresel süreçlerin daha iyi anlaşılması ve arındırılmış zencefilin nefes ilaçlarıyla birlikte daha etkili olup olmadığı yönündeki çalışmaların geliştirileceğinden umutlu olduklarını belirtti.