BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Asterikse Roj tv tepkisi

İzmir'in Bergama ilçesinde altın madenlerine karşı tavrıyla bilenen Asteriks'e büyük tepki

Abone ol

İzmir'in Bergama ilçesinde Ovacık Altın Madenine karşı eylemleriyle tanınan, daha sonra Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Develi köyünde katı atık bertaraf tesisi kurulmasını engellemeye çalışan vatandaşların sözcülüğünü yapan ''Asteriks'' lakaplı Oktay Konyar, Roj Tv'ye çıktığı yolundaki eleştirilere yanıt vermek üzere düzenlediği basın toplantısında tepki gördü.

Konyar, Roj TV'ye çıktığı ve DTP kongresine katıldığı gerekçesiyle son günlerde kendisine yönelik gelişen tepkilere yanıt vermek amacıyla Manisa Belediyesi önünde basın toplantısı düzenledi. Bu sırada, Manisa Belediyesi Müdürü Ahmet Songüler, Konyar'a, ''Buraya niye geldin, sen git Roj TV'ye çık. Senin yerin burası değil, köylülerin yakasını bırak'' diye tepki gösterdi. Bir vatandaş da Konyar'a ''Nereden besleniyorsun?'' dedi.

-''YASA DIŞI BİR İŞLEM YAPMADIM''-

Tepkiler arasında açıklamada bulunan Konyar, uzun zamandır kamuoyunda hakkında bazı dedikoduların çıktığını ifade etti. Konyar, ''Ben 30-40 yıldır kuşların, böceklerin ve çevrenin koruyucusuyum. Onların ölmemesi, zehirlenmemesi için hayatımı ortaya koyan insanım. Duyarlı demokrat bir insanım'' dedi. Ülkede hemen her gün cenazelerin geldiğini, ağıtlar yakıldığını, bir düşmanlığın yaşandığını ve linç girişimlerinin başladığını kaydeden Oktay Konyar, şöyle devam etti:

''Buna müdahale etmek zamanı geldi. Ben barışı savunuyorum. Hiçbir zaman yasaların dışında bir işlem yapmadım. Benim için önemli olan hukuk devletinin temel ilkeleridir. Gündemimiz Manisa köylerine yapılacak çöp tahribatıdır. Ben insan hakları savunucusuyum ve kimsenin öldürülmesini istemiyorum. Artık barış içinde yaşamak istiyoruz. Terör ve şiddeti kınıyorum, barış istiyorum.'' Bu arada Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, konuyla ilgili görüşlerini almak isteyen gazetecilere, yazılı açıklamada bulunacağını bildirdi.