BIST 9.693
DOLAR 35,22
EURO 36,68
ALTIN 2.965,39
HABER /  GÜNCEL

ASMEK’ten “Kriz Çözümü” eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASMEK kursiyerlerine ‘Evde Çıkabilecek Yangınlara Pratik Çözüm Önerileri ve İlk Yardım Önlemleri’ eğitimi verdi.

Abone ol

Yenimahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitime ilçelerden ASMEK ve AKBEM’ de eğitim gören 250 kursiyer katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı,Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK), kursiyerlerine “Kriz Çözümü” başlığı altında ‘Evde Çıkabilecek Yangınlara Pratik Çözüm Önerileri ve İlk Yardım Önlemleri’ eğitimi verdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Birim Amiri Şaban Kibar, yangına sebep olacak etkenleri sıralayıp, çıkan yangında nasıl davranılacağını anlatırken, Arş. Gör. Dr. Begüm Gököz yangında gerçekleşen yaralanmalarda ilk yardım önlemlerine vurgu yaptı.

Eğitime Yaygın Eğitim Şube Müdürü Timuçin Bayraktar, Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü eğitimcileri ve ASMEK ve AKBEM’de eğitim gören 250 kursiyerler katıldı. Bayraktar, eğitimcilere ve eğitime katılan tüm kursiyerlere teşekkür etti.

DOĞRU ZANNEDİLEN YANLIŞLAR NEDENİYLE CAN KAYBI YAŞANIYOR

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Birim Amiri Şaban Kibar, evde çıkabilecek yangınların nedenleri ve yangınlarda nasıl davranılacağı hakkında bilgiler verirken, en çok can kaybının doğru bilinen yanlışların uygulanmasıyla yaşandığını vurguladı. Öncelikle acil yardım çağrısında bulunulacağını söyleyen Kibar, polis, itfaiye, ambulans gibi tüm acil çağrı merkezlerinin tek numarada, 112’de birleştiğine dikkat çekti. “Çıkan yangınlara başlangıç safhasında doğru müdahale edildiğinde itfaiye gelmeden yangını söndürebilme şansımız olur” diyen Kibar, evlerde kesinlikle yangın söndürme cihazı bulunması gerektiğini belirtti.

DOĞRU İLK YARDIM UYGULAMALARI HAYAT KURTARIR

Arş. Gör. Dr. Begüm Gököz, gaz zehirlenmelerinde ve yangında yaralanmalarda ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verdi. İlk yardım uygulamalarının, doğru yapıldığı takdirde hayat kurtarabileceğine değinen Gököz, ilk yardımın tanımını, “ İlk yardım çantasının içerisindeki malzemeler haricinde, ilaçsız ve sağlık ekibi olay yerine ulaşmadan yapılan ilk sağlık müdahaleleri” şeklinde yaptı. 

Özellikle bayanların evde bol giysiler giymemesi gerektiğini, ocak üzerinde tava saplarının içeriye dönük olması gerektiğini ve sıcak su ve yağların muhakkak çocukların ulaşamayacağı yerlerde olması gerektiğini belirten Begüm Gököz, çocuklara sıcak ve ateş kavramlarının öğretilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.