BIST 9.722
DOLAR 34,16
EURO 38,23
ALTIN 2.928,36
HABER /  GÜNCEL

Aslanın evi temiz çıktı!

Arslan'ın Üsküdar'da yaşadığı evde, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde polis tarafından arama yapıldı

Abone ol

Danıştay 2. Dairesine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak, avukat Alparslan Arslan'ın görev yaptığı Kadıköy'deki hukuk bürosunda ve Üsküdar'da yaşadığı evde savcı nezaretinde yapılan incelemeler tamamlandı.
   
Kadıköy'deki Yeditepe Hukuk ve Danışmanlık Bürosu'nda, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu nezaretinde yapılan inceleme yaklaşık 4 saat sürdü.
   
İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden 2 avukatın da katıldığı incelemenin ardından bürodan ayrılan Savcı Aydoğdu, gazetecilerin sorularına, soruşturmanın gizli olduğunu ifade ederek
yanıt vermedi.
   
Avukat Hakları Merkezi'nden Ömer Kavili ise gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda işlemlerin devam ettiğini belirterek, herkesin aramanın gizliliğine saygılı davranmasını istedi.
  
 Avukatlık hukuku açısından gerekli tedbirlerin İstanbul Barosu tarafından alındığını dile getiren Kavili, işlemlerin devam ettiğini, ancak içerikle ilgili başka bir ayrıntı vermesinin aramanın hukuku açısından doğru olmadığını vurguladı.
   
Kavili, soruşturma makamlarının, gerekli gördüklerine yasa çerçevesinde el koyduğunu ve işlemlerin savcı nezaretinde devam ettiğini kaydetti.
   
Hukuk bürosunda yapılan arama ve incelemelerin ardından bazı evrak ve elektronik eşyaya el konuldu.
   
-EVDEKİ ARAMA DA TAMAMLANDI-
   
Alparslan Arslan'ın, Üsküdar Tabakçı Mahallesi Nalçacı Hasan Sokak Uğur Apartmanı'ndaki evinde yapılan arama ve incelemeler de tamamlandı.
   
Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kıpcan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, evde kalan kişilerin kimlikleriyle ilgili bir araştırma yaptıklarını söyledi.
   
Kıpcan, ''Evde kimlerin, kaç kişinin oturduğu, herhangi bir suç unsuru bulunup bulunmadığı konusunda inceleme yaptık. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Evde 4 kişinin oturduğunu tahmin ediyoruz''
dedi.
   
Bir soru üzerine, evin mühürlenmesinin söz konusu olmadığını belirten Savcı Kıpcan, el konulan herhangi bir şey olup olmadığı sorusu üzerine, ''Hayır, biz sadece kimlik tespiti ve suç unsuru olup olmadığı konusunda inceleme yaptık'' şeklinde konuştu.