BIST 9.976
DOLAR 33,98
EURO 38,02
ALTIN 2.833,37
HABER /  SPOR

Aslana potada 5 puanlık af

Tahkim, Galatasaray'ın aldığı 5 puan silme ve Yiğit Şardan'ın 6 ay men cezalarını kaldırdı. diğer yaptırımları ise onadı.

Abone ol

Cemal Nalga skandalı nedeniyle büyük yara alan ve son dönemde oynadığı basketbolla taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan Galatasaray Cafe Crown'a Tahkim Kurulu'ndan müjdeli haber geldi.

Sarı-Kırmızılı takımın aldığı cezalara yaptığı itiraz sonuç verdi ve verilen 5 puan silme cezası yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Bu kararla beraber Galatasaray Cafe Crown 9 olan puanını 14'e çıkartarak ligde kalma adına çok önemli bir adım atmış oldu. Sarı-Kırmızılılar, ayrıca son dönemdeki performansını sürdürürse play-off bile uzak ihtimal olmayabilir. Uzun süredir karar toplantısını erteleyen Tahkim Kurulu, Sarı-Kırmızılı takıma bu sevindirici haberi verirken ceza alan basketbolcular Cemal Nalga ve Tufan Ersöz içinse beklenen karar çıkmadı.

Kurul, Cemal Nalga'nın 2 yıl men ve Tufan Ersöz'ün 4 aylık men cezalarını onadı. Teknik heyetin de cezalarını görüşen Kurul, bu konuda da hiçbir değişiklik yapmadı. Nalga skandalından haberi olmamasına karşın Galatasaray Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Yiğit Şardan'a verilen 6 ay men cezası ise iptal edildi.