BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Askerlik kanunu yola çıktı

Sporcuların askerliklerinin tecil yaşı ile ilgili düzenleme yola çıktı. Tecil yaşı 38 ile 35 olacak.

Abone ol Askerlik yaşı gelmiş sporcuları yakından ilgilendiren düzenleme, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesinin ardından AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı'nın imzasıyla hazırlanan kanun teklifi, yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Abdurrahman Arıcı, yaptığı açıklamada, ilgili kanunda 5-6 maddelik bir değişiklik yapılacağını belirterek, ''CHP'nin de desteği var, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşacağımızı sanmıyorum. En kısa zamanda değişikliğin gerçekleşeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Teklife göre (A) milli takım kadrolarında yer alan, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk 3'e giren ve aynı dereceyi yapan takımlarda yer alan, aktif spor yaşamını sürdüren sporcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tecil edilebilecek.

Profesyonel futbol liglerinin yanı sıra 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında en üst iki ligde yer alan takımlar, en az 2 ligi bulunan spor dallarında da üst ligde yer alan takımların sporcularının askerlik tecil yaşı 35 olacak.