BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,17
ALTIN 2.915,21
HABER /  POLİTİKA

Askeri yargı hep devredeymiş

Darbe günlükleri, gözaltına alınan iki emekli general ve günlerdir susan Askeri yargı ve askeri makamlar.. Meğer hep devredeymişler…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Günlerdir tartışılan darbe söylentileri, Emekli Paşanın bilgisayarında çıkan darbe Günlükleri, iki emekli komutanın gözaltına alınmaları ile kaynayan gündeme; hiçbir şekilde müdahil olmayan askeri yargı ve askeri makamların; sessizliği merak uyandırıyordu. Meğer askeri yargı ve makamlar hep devredeymiş. Sürecin hukuki anlamda tamamlanmasını bekleyen Askeri savcılık, sivil yargının iddianamesini açıklar açıklamaz, hemen harekete geçti ve kendisini ilgilendiren bölümlerin belgelerini istedi.

BİR DAVA VARMIŞ ZATEN
Ergenekon iddianamesi açıklandıktan hemen sonra Askeri savcılık, gözaltındaki iki emekli generalin evlerinde bulunan belgeleri istedi. Aslında Askeri Savcılığın gelişmeleri yakından takip ettiği ve Ergenekon ile bağlantılı bir dava süreci bile başlattığı belirtildi. Askeri bilgi ve belgelerin sızdırılmasına ilişkin bir dava açıldığı ve bu davanın Ergenekon soruşturması ile bağlantılı olduğu bildirildi.

SİVİLLERİ BEKLEDİLER
Genelkurmay Başkanlığında kulislerinde zaten günlerdik konuşulan Darbe Günlükleri ve buna bağlı gelişmelerin, geçen hafta eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün Çankaya Köşküne çıkmasıyla alevlendiği belirtildi. Askeri makamlar ve askeri yargının sessiz ama etkili bir çalışma içinde olduğu da bu sırada öğrenildi. Ancak, sivil yargılama süreci başlamadan askeri yargının devreye girmesinin yanlış yorumlara neden olmaması için beklendiği de ileri sürüldü.

BİR İLK

Sonuçta; iddianame açıklanır açıklanmaz, askeri yargı da sürece dahil oldu. Şimdi, iddialar doğru ise yapılmayan ya da yapılamayan darbe girişimi sivil yargıda olduğu kadar askeri yargıda da ele alınacak. Ve bu Türkiye’de bir ilk olacak.