BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Askeri darbeye aşık millet

Tayland'daki askeri darbe sonrası mağazalar askeri kıyafet talebini karşılayamaz oldu

Abone ol

Tayland'da askerlerin 19 eylüldeki darbesinden sonra, başkent Bangkok'ta çocuk giyiminde asker stili kıyafetler öyle moda oldu ki, mağazalar talepleri karşılayamaz duruma geldi.

Çocuk giyimindeki bu yeni moda, darbenin ertesinde, binlerce ailenin çocuklarını başkent Bangkok'un hassas noktalarında sokaklara konuşlanmış tankları ve askerleri göstermeye gitmesiyle başladı. Tankların "turistik bir çekim merkezi" haline geldiği başkentte bazı ailelerin çocuklarının oyuncak silahlar ve üniformalarla fotoğraflarını çektirmeye başlamasıyla da, çocuklara yönelik asker tarzı giysi satan mağazalar müşterilere mal yetiştirememeye başladı.

 Haftalık BK Magazine dergisi, "çocuklara yönelik asker kıyafetlerindeki artışın ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu desteği sağladığı" yorumunda bulunurken, başkentte 2 mağazası bulunan Panida İsarakornkul, "bazı modellerin tükendiğini ve talebe yetişemediğini ve 1 yaş çocuklar için tasarlanan asker giysilerinin peynir-ekmek gibi tüketildiğini" söyledi.

Tayland ordusunun kral tarafından desteklenen Genelkurmay Başkanı, 19 eylülde kansız bir darbeyle zengin bir işadamı olan ve bazı kesimlerin nefret ettiği Başbakan Thaksin Shinawatra'yı devirmişti. Tayland ordusunda 1998-2002 arasında görev yapan, ancak Thaksin ile görüş ayrılığına düşen emekli General Surayud Chulanont da 2 gün önce ülkenin 24. başbakanı olarak göreve başlamıştı. Askeri darbeyle devrilen Başbakan Thaksin Shinawatra da, partisi Thai Rak Thai'den istifa ettiğini açıklamıştı.