BIST 9.032
DOLAR 34,25
EURO 37,65
ALTIN 2.915,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Askere yeni düzenleme yok!

Bülent Arınç, 'Askerlerin Başbakan’ın izniyle soruşturmaya tabi tutulmasıyla ilgili bir düzenlemenin olmadığını' söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Askerlerin de MİT düzenlemesinde olduğu gibi Başbakan'ın izniyle soruşturmaya tabi tutulacağı yönündeki iddiaları milli Savunma Bakanı'na sorduğunu belirten Arınç, kendisine, böyle bir çalışmanın olmadığı bilgisinin verildiğini söyledi.

Bugün Yargıtay önünde meydana gelen patlamaya ilişkin incelemenin sürdüğünü belirten Arınç, "Bombanın patladığı yer hareketli bir bölge, bulvar üzeri. Patlayıcının tahrip gücünün yüksek olmadığı anlaşılıyor. Tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması" diye konuştu.

Arınç yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel konusunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmediğini ifade etti. Sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan düzenlemenin iptali sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin benzer girişimlerde bulunacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Arınç, daha önce Fransa'ya karşı alınan yaptırım kararlarının devam ettiğini vurguladı.

FRANSAYA YAPTIRIM DEVAM EDECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Fransa Anayasa Konseyi'nden inkar yasasına ilişkin iptal kararı çıkmasına rağmen Türkiye'nin Fransa'ya yönelik daha önce aldığı yaptırım kararlarını uygulamaya devam edeceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Arınç kurulda Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in bazı kanun taslakları hakkında sunumlar yaptığını, bu kanun taslaklarının tamamının imzaya açıldığını söyledi. Arınç, ayrıca hükümet üyelerinin bakanlıklarına ilişkin güncel konularla ilgili Kurul üyelerine bilgiler sunduğunu da sözlerine ekledi.

"ÖN ALICI TEDBİRLER ALINIYOR"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, sabah saatlerinde Yargıtay binası önünde patlatılan ses bombasına ilişkin İçişleri Bakanı'nın elde edilen son bilgileri Kurul üyelerine aktardığını kaydetti.

Arınç, patlama ile ilgili "Bakanlar Kurulu'nun başlamasına yakın bir zamanda meydana geldi. Bina olarak da çok yakın bir yerdeyiz. İçişleri Bakanımız da olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini ifade etti. Bir patlayıcı söz konusu. Ses bombası olarak ifade ediliyor. Mobese kayıtlarından ve görgü tanığı olabilecek kişilerin ifadelerine başvurulmak suretiyle fail ve ya da faillerinin takip edilmekte olduğunu bilgi olarak verdiler. Bunun dışında herhangi bir bilgi mevcut değil" dedi.

Arınç, patlamanın yerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise "Hareketli bir yer Bulvar üzerindeyiz. Başbakanlık var, Bakanlıklar var, Yargıtay var. Özel olarak niçin burası seçilir bunu ancak tahkikat sonuçlandığında anlayabiliriz. Ankara'nın her yerinde veya İstanbul'un her sokağında buna benzer eylemler yapılabilir. Bu konuda ön alıcı bir takım tedbirler getirilmekte ama bir kısmı maalesef gerçekleşmektedir. Bugünki tesellimiz de sadece bir Yargıtay çalışanının hafif surette yaralanmasıdır. Çok güçlü bir düzenek ve patlayıcı olmadığı anlaşılıyor" şeklinde konuştu.