BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Askerden bomba ziyaret

Askerin Ergenekon'a bakışı değişiyor mu? Sürpriz ziyaret gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol Bugüne kadar Ergenekon ile ilgili yorum yapmayan Genelkurmay'dan farklı sinyaller geliyor. Dün Babaoğlu paşanın Ergenekon tanımı, bugün de sürpriz ziyaret...

Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ile Orgeneral Hurşit Tolon'u TSK adına ziyaret etti.

TSK ADINA ZİYARET EDİLDİ

Bu sürpriz gelişye Genelkurmay'ın internet sitesinden duyruldu. Sitede yapılan açıklamada ziyaretin TSK adına yapıldığı vurgulandı.

Kamuoyunda çok konuşulacak ziyarete ilişkin yapılan açıklama şöyle:

1. 03 Eylül 2008 günü, saat 11:30 'da Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip MENDİ, Kandıra Cezaevinde tutuklu olarak bulunan (E) Orgeneral Şener ERUYGUR ile (E) Orgeneral Hurşit TOLON'u ziyaret etmiştir.

2. Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir.

3. Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.
...

ERGENEKON'UN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Bugünkü sürpriz ziyaretin yaın sıra dün de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun sözleri damgasını vurmuştu. Komutan tutuklanan kurmay subayla ilgili soruya "Ergenekon'un ne olduğu belli değil bir defa" cevabını vermişti.