BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Askerden Arınça savaş cevabı

Ergenekon sanığı paşalar için ağır ifadeler kullanan Bülent Arınç askeri kızdırdı. Genelkurmay'dan tepki var.

Abone ol

Ergerekon sanığı emekli generaller için "Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş" diyen Bülent Arınç'a TSK'dan cevap geldi.

Haftalık Bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay İletişim Dairesi Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "Bülent Arınç'ın sözleri ön yargılı ve saptırıcı" ifadesini kullandı.

TSK'NİN GÖRÜŞLERİ ÇOK İYİ BİLİNMEKTEDİR

Tuğgeneral Gürak, ''Eğer gerçekten bu sözler söylenmiş ise söz konusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin düşünce ve görüşleri çok iyi bilinmektedir'' dedi. Tuğgeneral Gürak şöyle devam etti:

BU TİP KONUŞMALAR DOĞRULARI DEĞİŞTİRMEZ

''Aslında bu tip kişilerin ön yargılı, saptırıcı düşünce ve ifadeleri üzerinde fazla durulmasına da gerek yok. Çünkü bu tip konuşmalar hiçbir zaman doğruları değiştirmez. Ancak bu konuşmalarda önemli bir husus var, o da Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin yargı kararı olmadan hiçbir kimseyi suçlamaya, dolaylı olarak da bir kurumu hedef almaya hakkı ve yetkisi olmadığını hala anlayamamış olmasıdır.''

ARINÇ NE DEMİŞTİ

Arınç 3 gün önce Manisa'da yaptığı bir konuşmada Ergenekon davasında yargılanan emekli paşalar için "Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar" diye konuşmuştu. İşte Arınç'ın o sözleri:

BUNLARIN SAVAŞACAK HALLERİ YOK

Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar.

SİYASETLE UĞRAŞMIŞLAR

Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş birliği yapmaktan çekinmemişler. Bu çok yanlış bir şey, ama eğer Türkiye'de AK Parti iktidarı olmasaydı, bunlara karşı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan bunlarla mücadele etme noktasıdır.''