BIST 9.923
DOLAR 34,11
EURO 38,08
ALTIN 2.866,17
HABER /  GÜNCEL

Asker bu dağları kuşattı!

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK terör örgütünün askeri eğitim ve losjistik merkezi olan Zap bölgesini çembere aldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta sürdürdüğü harekat, PKK'nın sınır kesimindeki kamplarında çevirme harekatı şeklinde devam ederken, örgütün askeri eğitim ve losjistik merkezi Zap bölgesi çembere alındı. Zap bölgesinde bir çok noktada şiddetli çatışamalar yaşandığı öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli, Çukurca ile Şırnak'ın Uludere ilçesi sınırlarından takviye birlikte birlikte Kuzey Irak topraklarına giren 10 bin askerin, dağlık alanlardaki ilerleyişi sürüyor. Çukurca'dan bir kaç koldan harekete geçen ve sayıları yaklaşık beş binle ifade edilen TSK birlikleri, dün Zap bölgesine ulaştı. Hakkari Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerin DTP'li milletvekillerine teslim edildiği Zap ve Hakurk bölgelerinin ortasında yer alan Çemço bölgesinde ve Çiyaye Reş noktalarında çatışmalar şiddetlendi. Birlikler Zap'a ulaşmak için Çukurca ile Zap arasındaki Herekol dağı ve stratejik Şikefta tepesini elegeçirmek için yeni bir çıkarma başlattı.

Metina da hedefte

Binlerce askerin ise Haftanin bölgesinden Kuzey Irak topraklarına girip örgütün kamplarına doğru ilerlediği öğrenildi. Haftanin bölgesinde çevirme harekatı yapmak için bölgeye dağılan TSK, sınır hattı ile iç kesimlerdeki PKK kampları arasındaki bağlantıyı kesmeyi amaçlıyor. TSK'nın hedefleri arasında, Batufa ile Bamerni kasabaları arasında bulunan örgütün önemli üstlenme alanlarından Metina dağı da bulunuyor. Sınırın 20 kilometre içerisinde yer alan Metina bölgesinin karadan harekat başlatılması için dün savaş uçakları tarafından gün boyu bombalandığı ileri sürüldü.

Örgütün iddiaları

Örgütün denetimindeki internet sitelerinden yapılan açıklamalarda ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zap'a bir kaç koldan kapsamlı bir harekat gerçekleştirdiği, Zap'ın Mazi sırtlarında konuşlanan askerlere yönelik bir saldırıda en az 15 askerin şehit edildiği, çatışmada bir örgüt üyesinin de öldüğü ileri sürüldü. Bazı asker cenazelerinin örgütün elinde olduğu iddia edilen açıklamalarda, Şemke bölgesindeki askeri birliklere yönelik düzenlenen saldırıda ise 8 Türk askerinin öldüğü, Çemço ve Hore köyleri arasında operasyona katılan Kobra tipi bir helikopterin ise düşürüldüğü öne sürüldü.

Talabani Kandil'e davet etti

Terör örgütünün askeri birimi HPG'nin sözde komutanı Suriye uyruklu Bahoz Erdal, sınır ötesi harekata Kuzey Irak'taki bazı Kürtlerin de destek verdiğini, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin tutumunun ise kendileri açısından tehlikeli olduğunu söyledi. Erdal, kendilerine ulaşan bilgiye göre Talabani'nin, Türk ordusunu Kandil dağına girmeye davet ettiğini iddia ederek, Kürt hükümetine, "Tutumunuzu netleştirin" çağrısında bulundu. Erdal, sınır ötesi harekata ABD'nin de aktif destek sunduğunu ileri sürdü.

KDP'den köyler bombalandı iddiası

KDP'nin resmi internet sitesi Peyamner ise, Türk savaş uçaklarının, Kuzey Irak'taki hava saldırılarının devam ettiği dün saat 07.30 sıralarında Nerve ve Rekan bölgelerine bağlı bazı köyleri bombaladığını ileri sürdü. "Türk ordusunun bombardımanları devam ediyor" başlığı ile verilen haberde, Dohuk'a bağlı Dereluk nahiyesi Müdürü Serdar Kake Emin'in iddialarına yer verildi.

Emin, "Bu sabah saat 07.30’da 4 Türk savaş uçağı Nêhêli bölgesindeki Reşawe, Zêli, Siri, ve Nêrve bölgesindeki Dukerê, Çemci, Hitûtê ve Kare köylerini ağır bir şekilde bombardıman etti. Can kaybı yaşanmadı, ancak bölgede büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi" dedi.