BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Aşırı seks boğaları öldürdü

Van'ın Bahçesaray İlçesi'ne geçen yıl gönderilen 4 boğadan 2'si öldü.

Abone ol

 İlçe Belediye Başkanı Naci Orhan, günde 1-2 inekle birlikte olması gereken boğaların, bazen günde 20 inekle birlikte olması nedeniyle boğaların öldüğünü söyledi. İlçede bulunan boğa evindeki 2 boğanın yaşlanması üzerine Naci Orhan'ın talebi üzerine Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır tarafından ilçeye her biri 2 bin 700 YTL değerinde 4 boğa gönderilmişti.

İlçe merkezi ve bağlı köylerdeki ineklerin döllenmesi için Köye Hizmet Götürme Birliği'ne teslim edilen boğaların bakımı, birliğin elemanlarınca yaptırılıyordu. Geriye kalan 2 boğanın bakımıysa titizlikle yapılıyor. Boğalardan biri inekler için köylere gönderilirken, diğeriyse ayağında problem olduğu için özel koruma altına alındı. Her gün yonca ve yem verilen boğalar, Bahçesaray Deresi çevresindeki otlaklarda bekleniyor.

İlçe Belediye Başkanı Naci Orhan, Vali Tanılır tarafından kendilerine 4 tane damızlık boğanın verildiğini hatırlatarak, merkezi bir yerde olan boğa evine ilçenin her tarafından ineklerin getirildiğini söyledi. Boğaların günde 1 veya 2 tane inekle cinsel temasta bulunması gerekirken, bazen günde 20 inekle birlikte oluyorlardı. Ölen boğaların yerine yeni boğa satın alacağız ya da bu boğalardan olan buzağıları yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.