BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Asıl Zico giderse kriz çıkar!

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe masaya yatırıldı

Abone ol

Zaman, önce Şampiyonlar Ligi'ne havlu atan, ardından da ligde 5 puan kaybeden Fenerbahçe'de camianın nabzını tuttu. Teknik Direktör Zico kadar transferleri geç yapan Başkan Aziz Yıldırım'ı da hatalı bulan Sarı-Lacivertli kulübün ünlü simaları, Brezilyalı hocanın gitmesi halinde yeni krizlerin ortaya çıkacağına inanıyor.

100. yılında UEFA Kupası başta olmak üzere bütün kupaları müzesine götürmeyi hedefleyen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Arthur Zico’nun takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor. Spor kamuoyunda Zico için farklı görüşler ortaya atılırken Sarı-Lacivertli camianın önde gelen isimleri Brezilyalı teknik adam ve Fenerbahçe hakkında Zaman’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zico’nun Christoph Daum’u adeta mumla arattığını savunan F.Bahçe’nin simge isimleri, Brezilyalı çalıştırıcı kadar Başkan Aziz Yıldırım’ın da hatalı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz kongrede Fenerbahçe başkan adaylığına soyunan; ancak cezası nedeniyle bu amacına ulaşamayan eski yöneticilerden Sadettin Saran, baştan beri Zico’nun yanlış tercih olduğunu söyledi. Brezilyalı hocanın 100. yılın teknik direktörü olacak kapasitede olmadığını ileri süren Saran, “Zico’dan çok kulübü 36 gün başkansız bırakan Aziz Yıldırım sorgulanmalı. Kendisi ‘İstifa ediyorum, etmiyorum’ diyerek camiayı oyaladı. Transferleri dondurdu. Bu kararsız tutum sezona hazırlıksız yakalanmamıza neden oldu. Zico, 100. yılımıza yakışan bir teknik adam değil.” diye konuştu.

Sarı-Lacivertli kulübün bir diğer eski yöneticisi Orhan Keçeli de Aziz Yıldırım’ı suçladı. “F.Bahçe’de teknik direktör veya futbolcu sorunu yok. Asıl sorun Aziz Yıldırım’dır.” diye söze başlayan Keçeli, sezon ortasında teknik direktör değiştirmenin doğru olmadığını dile getirdi. Keçeli, “Kulübü en kritik dönemde iki ay başkansız bırakan Aziz Yıldırım, F.Bahçe’yi bu hale getirdi. Hoca dahil bütün transferler son anda yapıldı. Sezon ortasında hoca değiştiren hiçbir takım başarılı olamaz. Bu yüzden Zico ile yola devam edilmeli. Çünkü Zico giderse takımdaki Brezilyalı oyuncular küser ve asıl kriz o zaman çıkar. Ersun Yanal değil, takımın başına dünyanın en iyi hocasını bile getirseniz hüsrana uğrarsınız.” açıklamasını yaptı.

‘Ersun hoca için daha erken’

Futbol Federasyonu eski asbaşkanı ve F.Bahçe’nin eski yöneticisi Davut Dişli, Zico’nun yanlış oyuncu tercihleri sebebi ile takımı zor durumda bıraktığını vurguladı. Dişli, “Önder Turacı veya Serkan Balcı gibi oyuncular neden bu kadroya giremiyor? Yeni yabancılar uyum sağlayacak diye elindeki kendini kanıtlamış hazır oyuncuları oynatmamak son derece yanlış. Ersun Yanal konusuna gelince... Ersun hoca çok başarılı bir teknik adam. Ancak Fenerbahçe’ye şu anda gelmesi sıkıntı oluşturur. Onu kaybetmemek adına biraz beklemekte fayda var. Kendisi bu yükü kesin kaldırır; ancak spor kamuoyu tarafından yıpratılacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

F.Bahçe eski asbaşkanlarından Şadan Kalkavan ise Zico’ya en az 2 maç daha süre tanınması gerektiğini söyledi. “Türk futbolunun dilinden Türk teknik direktör anlar.” diye konuşan Kalkavan, “Gelen gideni aratır. Tıpkı Zico’nun Daum’u arattığı gibi. Yönetim, Konyaspor ve Randers maçından sonra Zico ile ilgili son kararı vermeli. Yeni transferler ise kendi ülkelerinde başarılı olmuş futbolcular. Uyum sorununu atlattıkları takdirde faydalı olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Cemil Turan ise Zico’nun geldiği günden bu yana Daum’u arattığını kaydetti. Şu anda hoca değiştirmenin doğru olmadığını anlatan Turan şunları söyledi: “Yönetim, Portekiz Milli Takımı’nın hocası Scolari ile el sıkışmasına rağmen son anda Zico ile anlaşmak zorunda kaldı. Keşke Fenerbahçe 100. yılında Zico’dan daha kaliteli bir teknik adamı takımın başına getirseydi. Gönül isterdi ki Ersun hoca Fenerbahçe’nin başına geçsin. F.Bahçe’yi ayağa kaldıracak bir hoca. Ersun Yanal’da bulunan artı özellikler ne Daum’da ne de Zico’da var.”

Kulüp 36 gün sahipsiz kaldı

Başkan Aziz Yıldırım, 36 gün F.Bahçe'yi başkansız bırakarak kulübe zarar verdi. Transferler ve hoca seçimi aceleye geldi. Ben daima istikrardan yanayım; fakat Zico, 100. yıla yakışan bir teknik adam değil.

Sadettin Saran

Zico değil, Aziz Yıldırım gitsin

Kulübü en kritik dönemde iki ay başkansız bırakan Aziz Yıldırım, F.Bahçe'yi bu hale getirdi. Hoca dahil bütün transferler son anda yapıldı. Zico kalmalı. Giderse Brezilyalı oyuncular küser ve asıl kriz o zaman başlar.

Orhan Keçeli

Christoph Daum’u arıyoruz

Türk futbolunun dilinden Türk teknik direktörler anlar. Ancak istikrar adına Zico ile devam edilmeli. Çünkü her zaman gelen gideni aratır. Yeni transferler uyum sorununu atlattıktan sonra başarılı olacak.

Şadan Kalkavan

Zico'nun oyuncu seçimi yanlış

Zico'nun kalıp kalmayacağından çok Brezilyalı çalıştırıcının oyuncu tercihleri tartışılmalı. Önder, Serkan neden kadroya giremiyor? Zico’nun yeniler uyum sağlayacak diye eski oyuncuları oynatmaması doğru değil.

Davut Dişli

Ersun Yanal daha başarılı olur

Keşke Fenerbahçe, Zico'dan daha kaliteli bir teknik adamı takımın başına getirseydi. Fakat yönetimin son çaresi Zico'ydu. Gönül isterdi ki her gittiği takımda başarılı olan Ersun Yanal F.Bahçe'ye gelsin.

Cemil Turan

Yıldırım: Zico ile devam edeceğiz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, son günlerde yoğun eleştirilere uğrayan teknik direktör Zico ile ilgili hiçbir tereddütleri bulunmadığını belirterek, ''Zico ile yola devam edeceğiz. Bunu herkes bilsin." dedi. Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''a yaptığı açıklamalar, kulübün resmi internet sitesinde de yer aldı. Başkan Yıldırım, soruları cevaplarken, medyanın, Daum'u göndermek için de her şeyi yaptığını, aynı şeyin Zico'ya da yapılmaya çalışıldığını öne sürdü ve buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kaynak : ZAMAN